Lifestyle

Majka i kćerka igrale žmurke, pa pronađene mrtve: Na suđenju isplivali ubolni detalji

Optuženi je policajcu rekao da je došlo do svađe i da je krenula na njega nožem

Endrju Ines (52) priznao je da je kriv za smrt Benilin Berk i njene kćerke Dželike, ali poriče da je počinio ubistvo. Ovaj muškarac je optužen za ubistvo mame (25), a navodno je ubio i njenu kćerku (2) tokom uvrnute igre žmurki, rečeno je na sudu.

Kako pišu britanski mediji, do ubistava je došlo u kući u Dandiju u Škotskoj između 20. februara i 5. marta 2021. godine.

Optuženi je detektivima rekao da je Berk, koju je navodno zakopao ispod kuhinjskog poda nakon ubistva, krenula na njega sa nožem za suši. Detektiv Pol Hardi (43) rekao je na sudu da je pitao Inesa koliko dugo je Berk bila ispod kuhinjskog poda.

– Odgovorio mi je da je došla prošlog petka, trebalo je da provedu vikend zajedno. Rekao mi je da je video da je razgovarala sa oko 50 muškaraca telefonom. Bio je ponedeljak ili utorak. Rekao je da mu je trebalo vremena da probije beton – prisjetio se policajac riječi optuženog.

Optuženi je policajcu rekao da je došlo do svađe i da je krenula na njega nožem.

– Ines mi je rekao da je uzvratio poslje napada, i da je ostala mrtva. Ponovio je da je krenula na njega sa nožem za suši – ispričao je policajac sudu.

Kada ga je upitao gdje je bila njena kćerka Dželika, odgovorio je “ispod poda sa majkom”.

– Nisam mogao da brinem o djetetu, vrištala je – rekao je optuženi policajcu.

Detektivi su tada saznali za optužbu za s*ksualni napad na drugu djevojku u to vrijeme, zbog čega je Ines uhapšen i opomenut.

– Nikada nisam pipnuo djevojku – rekao je optuženi detektivima.

Djevojka, koja je bila prisutna u trenutku incidenta, rekla je da je igra žmurki počela prije nego što je Dželika navodno ubijena.

– Ne znam gdje je ubijena, znam da sam pogledala u kupatilu, i on je zatvorio vrata. Vjerovatno ju je ubio u kupatilu – rekla je djevojka čiji identitet nije objavljen.

Ona je dodala da se Ines pretvarao da se Dželika krije jer su igrali žmurke, ali da ju je zapravo ubio. Ines je optužen za silovanje djevojke i s*ksualno zlostavljanje Dželike.

Djevojka je na sudu rekla da bi nakon s*ksualnog napada bila plaćena, i o tome pričala kao o “poslu” pred sudijom.

– Tokom prvog posla Dželika je bila tamo, bila je sa mnom. Tokom sljedećih poslova bila je mrtva – rekla je ona.

Bari Mičel, forenzičar, rekao je poroti da su testovi na predmetima u imanju otkrili tragove DNK koji pripadaju Inesu na Dželiki.

DNK Berk pronađen je na čekiću teškom 1,5 kilograma pronađenom na imanju.

Obdukcija je otkrila da je Burk zadobila jednu ubodnu ranu u grudi, kao i povrede glave, a patolozi su rekli da su njenu smrt uzrokovali kombinovani efekti unutrašnjeg krvarenja i povreda glave. Dželika se ugušila na nepoznat način, rečeno je sudu, a obdukcija je pokazala da je bilo pritiska na usta i vrat djevojčice.

Sudu je rečeno da je Ines umotao kesu, ćebe i ceradu oko glave Berk i sakrio je ispod kuhinjskog poda. Takođe je stavio i tijelo devojčice ispod poda, rečeno je poroti.

Ines negira sve optužbe protiv njega i suđenje se nastavlja.

Najnovije vijesti

To Top