Košarka

Musa spektakularnom partijom donio Realu euroligaški trijumf nad Milanom

Musa nastavlja igrati fantastično (Foto: Euroleague)

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa upisao je novu sjajnu euroligašku partiju u pobjedi svog Real Madrida nad Armani Milanom rezultatom 91:87.

Musa je od prve četvrtine krenuo ofanzivno i već nakon prvih 10 minuta igre imao je devet poena. Držao je svoj tim u priključku pošto su Milanezi bolje odigrali prvu dionicu i duže su imali vodstvo.

Druga četvrtina donosi nastavak neizvjesnosti. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo s plus dva za Real Madrid (42:40).

Ni treća četvrtina nije donijela ništa novo. Bilo je uzbudljivo i dramatično, a nijedan tim u ovom dijelu igre nije imao više od četiri poena prednosti. Duže je Milano bio u vodstvu, ali je u finišu treće četvrtine na scenu stupio Mario Hezonja i s devet vezanih poena donio pola koša razlike u korist Reala.

Rezultatom 67:66 ušlo se u posljednju dionicu. U četvrtoj četvrtini Real je podigao nivo igre, a naš Musa preuzeo je odgovornost i poveo Kraljevski klub do pobjede.

Musa je bio i najefikasniji igrač meča. Postigao je 27 poena te dodao pet skokova i tri asistencije. Tako je zamalo dostigao lični euroligaški rekord (28 poena protiv Valencije). Najvažnije, vodio je svoj tim do pobjede.

U Realu imao je podršku u Walteru Tavaresu, koji je postigao 17 poena te Mariju Hezonji koji je dodao 12.

Kod Milana Shabazz Napier postigao je 17, a Stefano Tonut, Nicolo Melli i Billy Baron po 14.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top