Svijet

Ubojstvo : Žena pretukla posinka (3) na smrt pa ga potom snimila

Sudbina trogodišnjeg Harveya potresla je Britaniju. Autistični dječak, koji nije mogao govoriti, preminuo je na brizi svoje maćehe u kolovozu 2021. godine. Pozvala je hitnu jer je trogodišnjak nepomično ležao na podu. Žena je tvrdila da je njezin posinak pao unatrag sa sofe i ozbiljno se ozlijedio. Ali to nije bila istina, nego je 23-godišnjakinja nasmrt pretukla dijete. Žena je sada morala odgovarati pred sudom za zločin.

Kad je dječak izgubio svijest, maćeha ga je snimila i tek nakon nekoliko minuta pozvala hitnu pomoć. “Razmišljala je kako izbjeći odgovornost za svoje postupke dok se Harvey borio za život”, rekli su tužitelji iz Nottinghama. Dijete je umrlo u bolnici dva dana kasnije. Leila Borrington isprva je tvrdila da je snimila sliku kako bi pokazala bolničarima.

No, ona to nije učinila, već je snimku poslala ocu djeteta koji je u trenutku incidenta bio u kinu. Borrington je komentirao video sljedećim riječima: “Zašto mi se sve ovo događa?” Naknadne SMS poruke dječakovom ocu nakon zločina pokazale su “šokantnu razinu nedostatka brige i brige”, rekao je sud. Sud je zaključio da je žena nekoliko puta udarila dječaka. Dijete je već nekoliko puta maltretirala i pritom mu slomila ruku.

Mora da se i ovaj put radilo o “ponovnom ozbiljnom zlostavljanju”, rekao je tužitelj. Dokazi su poroti i sucu dali samo jedan zaključak – kriva je za zločin. 23-godišnjakinja je u četvrtak nepravomoćno osuđena na 15 godina zatvora, među ostalim, i zbog ubojstva iz nehata.

Najnovije vijesti

To Top