ISTAKNUTE VIJESTI

“Barbi doktorka” nastavila sa radom: Olgica Markanović ponovo “aktivna” na Instagramu, evo čime se sada bavi

Nadriljekarka Olgica Markanović, osumnjičena da je u salonu u Beogradu estetskim i hirurškim zahvatima za koje nema odgovarajuće stručno znanje, narušila zdravlje ljudi, nastavila je da radi u BiH.

Ona na Instagramu i dalje reklamira korekcije nosa, usana i kapaka zbog kojih je završila na optuženičkoj klupi.

Podsjetimo, “barbi doktorka”, uhapšena početkom februara 2021. godine zbog sumnje da je u svojim salonima u Beogradu i Banjaluci unakazila 11 osoba, za nekoliko stotina evra obučavala je klijente kako da bez dozvola rade isti posao.

Olgica Markanović, pored toga što je navodno izvodila intervencije za koje, kako se sumnja, nije imala adekvatno znanje ni kvalifikacije, držala je “edukacije” klijentima na kojima je od njih pravila svoje “kolege” – lažne estetske hirurge. Za nekoliko stotina evra, koliko su obuke kod nje koštale, klijente je učila kako da rade, ali i kako da sakriju svoju “malu tajnu” da nisu doktori – ne izdaj račun, ne fotografiši se dok radiš, vežbaj na piletu, kupi diplomu, zovi instrument olovkom, a ne iglom i kad dođeš na sud moći ćeš da se odbraniš.

Zbog prijava i konkretnih slučajeva, i ovaj slučaj završio je na sudu.

Sada je na Instagramu je napisala da je osnivač edukativnog centra “Maderocentar”, a na stranici tog centra ponovo reklamira korekcije nosa, usana, kapaka i cijelog lica, hirurške zahvate, ali i tretman “plazma penom”, kojom je prema optužnici već unakazila lica žena – otkriva sagovornik.

Pacijentkinja sama skinula krastu i stavila puder

Optužena Markanović je tokom saslušanja tvrdila da samo jednu oštećenu u ovom predmetu poznaje i da je njoj radila kozmetički tretman.

Ona je objasnila da je oštećenoj K.M. dva puta radila tretman jer je, kako kaže, htjela još da koriguje kožu nosa.

Markanović je tvrdila da se K.M. nije pridržavala uputstva za njegovanje tretirane regije, već da je sama skinula krastu koja se formirala i da je na to stavljala puder.

Takođe, ona je istakla da joj nije poznato ko je radio drugi put tretman oštećenoj, ali da je ona za to vrijeme bila u salonu.

Nakon drugog tretmana, oštećena K.M. je, kako kaže Markanović, počela da joj šalje prijeteće poruke jer nije bila zadovoljna dužinom oporavka od tretmana.

Ona je precizirala da joj je K.M. čak poslala prijeteću poruku u kojoj je pisalo “sada ćeš vidjeti šta te čeka”.

Markanović je na početku svoje odbrane tvrdila da se klijentima nije predstavlja kao medicinski radnik, kao i da nije nosila bijeli, već roze mantil.

Kako kaže, ona ne zna ko je osim nje koristio aparat “plazma pen”, dok je naglasila da aparat koji se pominje u optužnici nije njen i da ga ona nije koristila, prenosi Blic.

Markanović je takođe rekla da je vlasnik salona njena nekadašnja saradnica Tasić, a da je ona dolazila na svakih 20 dana kako bi radila tretmane.

Ona je objasnila kako radi aparat koji je koristila navodeći da ne dodiruje samu kožu tokom tretmana.

Najnovije vijesti

To Top