ISTAKNUTE VIJESTI

SBB protiv imenovanja Anela Kljake za ministra u Vladi FBiH, on odgovara tužbom

Nakon što su u javnosti objavljena imena više kandidata za ministre u budućoj Vladi FBiH, reagirao je Savez za bolju budućnost koji je naveo da je “neprijatno iznenađen da se na spisku nalazi Anel Kljako”.

Podsjećamo javnost da se radi o osobi koja je zbog izborne krađe isključena iz Saveza za bolju budućnost BiH. Tu neospornu krađu glasova, koju je počinio Kljako, prethodno je utvrdila Centralna izborna komisija BiH”, stoji u saopćenju SBB-a.

Kako navode iz SBB-a, nova vlast okupljena oko SDP-a, kao jedno od svojih strateških opredjeljenja, obećala je građanima borbu protiv korupcije i izbornih prevara.

“Eventualnim izborom Kljake za ministra, buduća Vlada FBiH bi unaprijed bila nepopravljivo kompromitirana”, stoji u saopćenju koje potpisuje Anis Krivić, član Kolegija Predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH.

Oglasio se i Kljako koji je rekao da su pravosudni organi u pogledu njegovih navodnih izbornih krađa odbacili neutemeljene prijave, dezinformacije i insinuacije.

Rekao je i da je zbog iznesenih neistina od strane Krivića prinuđen podnijeti tužbu zbog klevete i narušavanja njegovog ličnog i političkog integriteta.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top