Svijet

Snježanu sin izbo nasmrt: Jezivo ubistvo u Njemačkoj

Snježanu S. (54) porijeklom iz Hrvatske ubio je sin (26) sa kojim je živjela u stanu u nemačkom Ofenbahu na Majni.

Mladić je navodno imao psihičke probleme.

Prema policijskom saopštenju nakon zločina je pozvao hitnu pomoć.

“Rekao je da je nožem izbo majku. Policija je stigla u stan, a mladić nije pružao otpor prilikom hapšenja”, rekao je portparol policije.

Ubistvo se dogodilo 8. maja.

Policija je navela da je hitna pomoć dobila poziv u 21.30 sati nakon čega su zatekli ženu sa ubodnim ranama u stanu. Komšije su izjavile da su čule buku u stanu i da su vidjeli mladića u krvavoj odjeći.

Imaju samo riječi hvale za ubijenu ženu za koju su rekli da je bila “vrlo tiha” i “fina”.

Osumnjičeni mladić, međutim, poznat je odranije po problematičnom ponašanju, a već je ranije bio zaveden u policijsku evidenciju.

Živjeli 13 godina u zgradi
Zgrada u kojoj su živjeli majka i sin je, kako pišu njemački mediji, dosta neugledna. Kod ulaza u zgradu nalazi se gomila smeća. U hodniku se nalaze kolica za kupovinu, stari namještaj, fasadu nije okrečena… U zgradi je 66 stanova.

Dvije komšinice za njemačke medije navode da se hrvatska porodica doselila prije 13 godina i da su majka i sin bili gotovo “neupadljivi”. Čule su i za psihičku bolest mladića.

Često su viđale ženu kako dolazi i odlazi iz zgrade. Bila je zatvorena u sebe i nije puno razgovarala sa susjedima. Imala je i kćerku koja više ne živi u stanu sa njima.

“Mladić je bio i na psihijatriji i često je pričao sam sa sobom. Prošlog ljeta iznenada je vikao na djecu koja su se igrala ispred kuće”, ispričala je jedna od komšinica.

(Izvor: Kurir)

Najnovije vijesti

To Top