Lifestyle

Nudio im intimne usluge: Zgodni pogrebnik zavodio ožalošćene žene, pa ih nemilosrdno iskoristio

FOTO: MARIOLAB/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

Sud u Rostoku u Njemačkoj osudio je 49-godišnjeg Enrika B. na tri godine i deset mjeseci zatvora jer je oštetio tri žene za oko 230.000 evra.

Presudu su u sali pratili brojni privrednici i privatnici koji kažu da ih je Enriko B. finansijski prevario, pa se očekuje da će uslijediti dalji sudski postupci za druge prevare koje je počinio, prenosi časopis Feniks.

U sudnici na dan izricanja presude bili su i brojni predstavnici medija i gledaoci koji su došli da vide “atraktivnog pogrebnika koji je prevario ožalošćene žene”.

Kako prenose njemački mediji, Enriko B. je pogrebnik atraktivnog izgleda, a svoje žrtve, odnosno žene, “uhvatio” je u osjetljivom trenutku dok su tugovale, pridobio njihovo poverenje, a potom im obećao zajedničku budućnost i zatim ih finansijski prevario.

Riječ je o prevari u jedanaest slučajeva, šteti od oko 230.000 evra i tri žrtve koje konačno žele da vide Enrika B. iz Rostoka u zatvoru. Žrtve su za njemački RTL rekle da su nasele na priču zgodnog pogrebnika. Svi su bili usamljeni, a on je zadobio njihovo povjerenje, prenosi Jutarnji list.

Optužili su ga da je namjerno tražio njihovu blizinu, da je forsirao intimnu vezu, da je obećavao zajedničku budućnost, da bi ih potom finansijski oštetio.

Jedna od prevarenih žena (63) rekla je da je Enriko muškarac koji se pretvarao da je voli, ali ju je kasnije nemilosrdno opljačkao.

Oboje su se bolje upoznali nakon smrti njenog supruga 2019. godine, za kremaciju i sve što je bilo važno oko sahrane pobrinuo se Enriko B.

– Bila je to zaista ekstremna situacija. To je za mene bio veliki izazov. Bio sam srećan kada mi je ponudio pomoć jer sam sve morao sam da uradim – rekao je oštećeni.

Najnovije vijesti

To Top