ISTAKNUTE VIJESTI

Žena koja je sahranjena živa, 11 dana pokušavala izaći iz groba

Žena iz Brazila greškom je bila sahranjena živa i narednih 11 dana pokušavala je da izađe iz sanduka.

Rosangela Almeida dos Santos (37) danima je očajnički vrištala dok je pokušavala da se oslobodi. Detalji jezivog slučaja koji se dogodio u jednom gradiću na istoku Brazila 2018. godine i danas lede krv u žilama.

Na uznemirujućem snimku vidi se komešanje mještana koji su na lokalnom groblju izvadili sanduk i skinuli poklopac. Na snimku se čuje da pojedini traže da neko pozovu hitnu pomoć dok jedan od mještana dodiruje ženina stopala i komentariše da su topla.

Rosangela je prebačena u bolnicu, međutim, proglašena je mrtvom i sutradan ponovo sahranjena.

Mještani koji žive u blizini groblja prethodno su 11 dana nakon što je Rosangela ispraćena na počinak upozoravali porodicu da su čuli vriske i udarce koji su dolazili iz grobnice.

Tijelo nesrećne žene bilo je i dalje toplo i okrenuto u drugačiji položaj od onog u kome je stavljeno u kovčeg. Imala je povrede na šakama i čelu koje je vjerovatno zadobila dok se borila da izađe iz kovčega. Vata koja joj se nalazila u ušima i nozdrvama takođe je ispala.

– Ekseri oko bočnih strana poklopca kovčega bili su gurnuti nagore, a iznutra je bilo ogrebotina i krvi – ispričao je tada jedan očevidac.

Rosangelu je porodica prethodno odvela u bolnici u sjeveroistočnoj brazilskoj državi Baija jer se danima osjećala loše. Žena, koja je bila udata, ali nije imala djece, navodno je patila od nesvjestice od svoje sedme godine i uzimala je antikonvulzivne lijekove.

Ljekari su naveli da je ubrzo po dolasku doživjela dva srčana zastoja i preminula usljed septičkog šoka.

Rosangela je sahranjena sutradan u betonskoj grobnici na opštinskom groblju u svom rodnom gradu.

Natalina Silva rekla je tada za brazilsku veb stranicu G1 da su mnogi ljudi tokom noći čuli prigušene vriske.

– Čula sam lupanje iz grobnice. Mislila sam da se djeca koja se igraju po groblju šale sa mnom. Čula sam potom i kako je kratko stenjala. Poslije toga se nije čulo ništa – rekla je Silva.

Majka nesrećne žene, Germana de Almeida, rekla je da su na tijelu otkrili povrede za koje je tvrdila da ih nije bilo kada su je sahranili.

– Pokušala je da otvori poklopac. Čak su i ekseri koji su bili zakucani bili labavi. Ruke su joj bile povrijeđene jer je pokušavala da izađe – rekla je Almeida.

Ana Francisko Dijas rekla je brazilskoj TV stanici Globo da se više od 500 mještana sjatilo na groblje kad su otvarali grobnicu.

Najnovije vijesti

To Top