Lifestyle

VODITELJKA POSETILA GROB SVIREPO UBIJENE NIZAME: Hana van sebe od tuge i bola “Neću zaboraviti dok sam živa…”

Voditeljka i influenserka, Hana Hadžiavdagić-Tabaković, prekinula je svoj odmor, kako bi posetila Gradačač, mjesto u Bosni i Hercegovini gdje se nedavno dogodio stravičan zločin.

Nermin Sulejmanović je brutalno pretukao, a potom ubio svoju suprugu Nizamu Hećimović i sve to prenosio uživo na Instagramu, potom ubio i ranio još nekoliko osoba, a zatim sebi oduzeo život. Slučaj je potresao cijeli region, a Hana je otišla da oda počast stradaloj ženi zajedno sa drugim ljudima.

– Jedan od najtužnijih dana u mom životu i trenuci koje nikada neću zaboraviti dok sam živa – napisala je Hana u opisu svoje objave.

Na jednoj od fotografija u okviru njene objave vidi se i slika groba ubijene Nizame. Na njenom grobu stoje buketi cvijeća i vijenci, kao i brojne poruke.

“E da je više Hana na ovom svetu…”, Hana, Bog te blagoslovio! Nijednog tvog kolegu nisam videla da je ovako nešto uradio, nisam sigurna jesu li i pojedini podelili išta, iako jesu to je bilo više radi reda”, “Ono što Hanu izdvaja od drugih influensera je to što zna da pokaže empatiju i ljudskost u današnjem oholom svetu”, samo su neki od komentara ljudi koji prate Hanu, koji su bili oduševljeni njenim gestom.

Sulejmanović je svoj brutalni zločin započeo u petak, 11. augusta 2023. godine, poslije devet časova ujutru, kada je zakucao na vrata porodične kuće Nizamine tetke u kojoj se nesretna žena krila danima od monstruma. Osim što je oteo svoju nevjenčanu suprugu Nizamu, Nermin je poveo i njihovu devetomjesečnu bebu, koja je, nažalost, cijei nemili događaj morala posmatrati. U tim trenucima, Nizamu je pokušao spasiti rođak, inače policajac, ali ga je Sulejmanović ranio i onesposobio. Nakon njihovog odlaska pozvana je policija, kojoj je za dolazak na lokaciju trebalo čak 21 minut. Za toliko su prešli put dug između dva i tri kilometra.

Sulejmanović je zajedno sa Nizamom i njihovom ćerkom, nešto poslije devet sati stigao u vikendicu koja se nalazi u naselju Sibovac, gdje je nastavio svoj krvnički čin. Brutalno ju je pretukao, a zatim jednim hicem iz pištolja ubio, pred kćerkicom koja je ležala i plakala. Smireno i hladnokrvno sve je snimao mobilnim telefonom, da bi zatim vidio postavio na društvenu mrežu Instagram. Gledateljima je poručio: “Sad ćete gledati ubistvo uživo”.

Kurir.rs/Republika

Najnovije vijesti

To Top