BiH

MISTERIJA ZAKLJUČANOG AJFONA Telefon ubice iz Gradačca vještači jedan od najboljih odjela na svijetu

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak komentarisao je pojedine detalje vezane za dosadašnji tok istrage tragedije u Gradačcu.

On tvrdi kako stravičan slučaj kod građana nije probudio nepovjerenje u policiju, nego samo u pojedince, imavši na umu da je zbog moguće povezanosti sa trostrukim ubicom iz Gradačca suspendovana i policajka.

Ukoliko se utvrdi odgovornost bilo kojeg pojedinca u policiji u Tuzlanskog kantona, on će, kaže, lično će zahtijevati njihovo procesuiranje.

Kada je u pitanju istraga, FUP je zadužen za obavljanje vještačenje telefona ubice.

Rezultati će biti brzo. Vještačenje se radi u jednoj od država koje imaju tu mogućnost jer je specifična situacija. Radi se o telefonu Ajfon koji se ugasio. Kada se ugasi, tada to naši stručnjaci ne rade, uglavnom ide u Ameriku. Čim se otvori telefon, dobiće se odgovori na pitanja koje građani s pravom postavljaju – rekao je, dodajući da će se vještačenje raditi u jednom od najboljih odjela na svijetu za te svrhe.

Istovremeno, u javnosti do sada nije poznata informacija da li se radio toksikološki nalaz ubice, iako se zna da je koristio niz sredstava za bildanje mišićne mase.

– Od kantonalnog tužilaštva koje vodi istragu zatraženo da ne dajemo nikakve informacije. Nadam se da će tužilaštvo u roku od dva ili tri dana javno istupiti u medije i saopštiti šta je sve urađeno – odgovorio po tom pitanju Isak, piše N1info.

Najnovije vijesti

To Top