BiH

Niko ne želi preuzeti tijelo ubice: Hoće li građani platiti ukop monstruma?

Jedan papir, odnosno zvanična potvrda da Nermina Sulejmanovića niko od porodice ili srodnika ne želi ukopati dijeli građane Gradačca od činjenice da će oni platiti ukop monstruma koji je 11. avgusta počinio krvavi pir. Komemorativni centar Tuzla, u čijoj se hladnjači nalazi njegovo tijelo, već je poslao dopis lokalnoj zajednici, jer neko mora snositi troškove ukopa.

No, gradonačelnik Edis Dervišagić potvrđuje da su dobili dopis, ali da je on neformalnog karaktera.

– U njemu se navodi kako oni iz medija saznaju da porodica neće da preuzme tijelo. U toj varijanti očekuju da se Grad uključi. Odgovorili smo da očekujemo zvanične informacije po tom pitanju, nakon čega ćemo svakako svoj dio posla obaviti onako kako zakon nalaže – rekao je Dervišagić.

A zakon je u ovom slučaju jasan. Jedinice lokalne samouprave iz budžeta snose troškove ukopa ukoliko njegovi srodnici odbiju preuzeti tijelo. Jasnije rečeno, platit će ga građani Gradačca iz svojih džepova.

– Mi smo spremni da izvršimo svoje obaveze, isto tako tražimo i ono što nama pripada u smislu refundacije troškova. On mora biti ukopan, nije nijedan ostao neukopan. S obzirom na činjenicu da se radi o ubici, očekujemo i dokumentaciju iz MUP-a i Tužilaštva da to možemo obaviti – kazao je Dervišagić.

Upitno je hoće li Grad uspjeti nadoknaditi te troškove jer niko od porodice ne želi ni da čuje za Sulejmanovića. Majka mu je umrla, a otac, kako je objavljeno u medijima, godinama s njim nije u kontaktu.

Ukoliko dođe do ovoga, radi se o još jednoj apsurdnosti, da ljudi kojima je monstrum toliko zla nanio, tri porodice u crno zavio, plaćaju njegov ukop!

Tijelo monstruma Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a još niko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje.

Ovu informaciju za portal „Avaza“ potvrdio je jučer direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić. Ovo je već 12. dan od stravičnog zločina, a deveti otkako se tijelo ubice nalazi u hladnjači.

Izvor: Avaz

Najnovije vijesti

To Top