Regija

Paroh rođen u BiH osumnjičen da je polno uznemiravao djevojčicu u Čačku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Policijska uprava u Čačku podnijela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv I. J. (62) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo polno uznemiravanje na štetu djeteta (13),

Prema saznanjima portala Nova.rs, on je iznio odbranu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku.

Kako navode iz pomenutog tužilaštva za Nova.rs, Osnovnom Javnom tužilaštvu u Čačku dostavljena je krivična prijava protiv I. J. (62) iz Trebinja, Bosna i Hercegovina, zbog sumnje da je dana 22.08.2023. godine, izvršio krivično djelo polno uznemiravanje, na štetu djeteta (13).

Nakon što je javni tužilac dana 24.08.2023. godine saslušao osumnjičenog I.J. istom je rješenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Čačku određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs paroh je iznio odbranu.

Interesi pravilnog vođenja postupka i zaštita interesa maloljetne oštećene ne dozvoljavaju iznošenje bilo koje druge pojedinosti vezano za ovaj postupak.

Oglasila se Eparhija Mileševska

Iz Eparhije Mileševske za Nova.rs navode da su iz medija saznali da je uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju, pod sumnjom da je polno uznemiravao djevojčicu.

„Na osnovu detaljne provjere utvrdili smo da je u pitanju klirik Eparhije mileševske koji je više od 15 godina u Eparhiji i do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret. Izražavamo svoje duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom i obavještavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izvještaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mjere i najstrože kazniti počinioca“, navode iz Eparhije Mileševske.

(Izvor: N1)

Najnovije vijesti

To Top