Regija

Kosta K. odradio prvi dan škole, majka se vratila na posao

Masovni ubojica osmi razred će završiti preko posebne škole Dr. Dragan Hercog i nastavu će pratiti iz svoje bolničke sobe.

Ove nedjelje bit će točno četiri mjeseca od krvavog napada u kojem je 13-godišnji dječak Kosta K., koji je u međuvremenu navršio 14 godina, u samo dvije minute u beogradskoj školi na Vračaru hladnokrvno očevim pištoljem ubio devetero svojih vršnjaka i omiljenog čuvara, ‘čiku‘ Dragana.

Tog 3. svibnja dogodilo se jedno od najbrutalnijih masovnih ubojstava na području Balkana čiji će se razmjeri još dugo pamtiti i analizirati. Kosta je postao jedino dijete na svijetu koje je s 13 godina počinilo ovakav užasan masakr, mediji su uz njegovo ime prišili još i ‘dječak ubojica‘, a on je svojim činom zauvijek promijenio živote, ne samo svoje obitelji, nego i obitelji svojih deset žrtava, piše Slobodna Dalmacija.

Od trenutka uhićenja, kad je tog kobnog jutra nakon svog čina nazvao policiju rekavši im da je ‘psihopata koji mora da se smiri‘, Kosta K. se nalazi na beogradskoj Klinici za neuropsihijatriju, na odjelu za djecu i mlade, gdje liječnici svakodnevno prate njegovo stanje, a pod nadzorom je i kriminalističke policije.

U Srbiji je svake godine 1. septembar prvi dan nove školske nastave, a ovu je Kosta K. dočekao u bolnici. Kako prenose tamošnji mediji, nastavio je školovanje preko interneta. Njegova nastava odvija se po modelu koji se koristio u vrijeme pandemije koronavirusa. Masovni ubojica osmi razred će završiti preko posebne škole Dr. Dragan Hercog i nastavu će pratiti iz svoje bolničke sobe.

Za to vrijeme otac mu se nalazi u zatvoru, a njegova majka M.K. vratila se među učenike. Ona je zaposlena na Biološkom fakultetu u Beogradu kao docentica. Republika piše kako svakodnevno odlazi na radno mjesto kako bi se bavila znanstvenim radom i obavljala druge obveze vezane uz rad sa studentima.

Oni koji ju dobro poznaju kažu da se promijenila i da je zbog sinovog zločina ostarila gotovo preko noći. S druge strane, obitelji žrtava joj zamjeraju što je svoj život vratila u kolotečinu i ponovno se aktivirala i posvetila poslu.

Ovog ljeta javnost je ostala iznenađena kad se doznalo da je majka Koste K. s kćeri navodno pokušala prijeći preko granice. Odlazak u inozemstvo je prema pisanju nekih medija najavila srpskom Centru za socijalni rad, navodno je željela ići na odmor u Grčku, međutim, nakon razgovora s policajcima na granici sa Sjevernom Makedonijom vraćena je natrag.

Najnovije vijesti

To Top