Regija

Nevjerovatno: U Crnoj Gori takmičenje u izležavanju traje već 18 dana

Milos Vujovic – Anadolu Agency

U Crnoj Gori je i ove godine organizirano natjecanje u ležanju. Boris Krunić, jedan od organizatora, javio se iz Etno-sela Brezne gdje se održava natjecanje i objasnio za Newsnight kako teče natjecanje.

Prethodnih godina natjecanje je najčešće završavalo četvrti ili peti dan, a sada je već 18. dan natjecanja i preostalo je sedam natjecatelja. Prvi dan ih je bilo 21.

“Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo natjecanje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunardno. Imali smo najtecatelje iz Ukrajine, Rusije”, kaže Krunić.

Ove godine su povećali nagradu, pa sada pobjednik osvaja 1.000 eura.

“Ne znam je li to motiv da oni leže u ovolikom broju, ali uporni su”, izjavio je Krunić.

Natjecatelji mogu ustati svakih osam sati na 10 minuta da odu do toaleta i imaju redovne obroke. Dozvoljeni su im mobiteli, knjige, laptopi. Ukratko, sve što mogu raditi ležeći je dozvoljeno.

Dubravka je jedna od sedmero preostalih, a prije dvije godine je bila pobjednica. Kaže da se ove godine prijavila više zbog nagovora prijatelja i obitelji.

“Već četvrti, peti dan telefon dosadi, više provodimo vrijeme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu”, poručuje Dubravka.

“Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju, a radim dva posla, radim kao kuharica, i ovo mi je baš dobro došlo da odmorim”, dodaje Dubravka koja inače radi kao kuharica.

Druga natjecateljica je čekala tri godine da se prijavi i kaže da planira ustati kad joj dosadi, ali još ništa od toga.

“Nisam ja zbog toga tu, već da pobjedim sebe. Ovo je psihološka igra, nije ovo samo zbog nagrade”, kaže i dodaje da joj novac nije glavni motiv.

“Iskreno da kažem ne. Meni su dolazili moji i molili da ustanem i da mi daju tisuću eura, ali ne. Želim pobijediti, idem do kraja, zato sam i došla. Već sam sebe pobijedila jer sam mislila da neću izdržati 18 dana, tako da ne odustajem nikako.”

(Izvor: N1)

Najnovije vijesti

To Top