Nogomet

Veliki preokret: Mbappe i PSG pregovaraju o novom ugovoru, ključna će biti jedna stavka

Francuski napadač Kylian Mbappe, nakon što je odlučio ostati u redovima PSG-a, iako je više puta naglasio da želi otići iz kluba, počeo je nove pregovore o produženju ugovora, javlja Fabrizio Romano.

Mbappe je prvobitno odbio produžiti ugovor sa PSG-om, koji mu traje do ljeta naredne godine, što znači da bi kao slobodan igrač mogao birati novu sredinu u kojoj će nastaviti karijeru. Zbog toga je, na insistiranje čelnika kluba, izbačen iz ekipe, ali je ubrzo vraćen i počeo je opet igrati u prvoj postavi.

Sada Mbappe, kako javlja Romano, opet pregovara sa PSG-om o novom ugovoru, ali se dodaje i to kako još uvijek ništa nije dogovoreno i da je sve daleko od realizacije.

“Napokon pregovora s klubom, što je novost u odnosu na juni i juli. Ništa nije dogovoreno, ali njegovi predstavnici i PSG pričaju o produženju ugovora. Najvažnije u svemu će biti uslovi pod kojima bi mogao produžiti, poput otkupne klauzule prema kojoj može otići nakon ove sezone”, rekao je Romano.

Ranije se pisalo kako Mbappe planira da završi ugovor sa PSG-om i da onda kao slobodan igrač ode u Real Madrid, a što bi mu u startu donijelo izuzetno povoljnu poziciju u pregovaranju za visinu plate.

Spominjalo se da bi i neki engleski klubovi željeli u svojim redovima vidjeti Mbappea, no to je teško očekivati pored interesa Real Madrida, kao i svim uslova koje ima u PSG-u.

Najnovije vijesti

To Top