Regija

Na krštenju slavljenici pretukli bend, otac pjevačici vikao da je ku*va

Četiri osobe (24, 24, 30 i 48) koje su 11. ožujka oko 21 sat na proslavi krštenja djeteta u restoranu Spare Ribs Grill, na Rudeškoj cesti u Zagrebu, fizički nasrnule na članove glazbenog sastava koji je svirao na proslavi te na više gostiju proslave osuđene su za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i uništavanje tuđe imovine, javlja Danica.hr.

Otac djeteta Stjepan (30) osuđen je na kaznu zatvora od 13 mjeseci (od čega šest mjeseci bezuvjetno), Danijel (24) je osuđen na devet mjeseci bezuvjetnog zatvora, Petar (24) na devet mjeseci uvjetnog zatvora, a Mijo (48) na osam mjeseci uvjetnog zatvora.

Spomenuta četvorka glazbenom sastavu mora podmiriti 3000 eura odštete, a pjevačici će isplatiti odštetu u iznosu od 100 eura. Platit će i 900 eura troškova kaznenog postupka.

Otac djeteta pjevačici vikao da je kurva, uokolo bacali instrumente benda

Kako stoji u presudi, Stjepan je te večeri u jednom trenutku počeo vikati na pjevačicu benda te je nazvao kurvom. Rukama je udarao po mikrofonu, a nogama po stalku za zvučnik u vlasništvu benda. Ubrzo su mu se pridružili Petar i Danijel. Njih su trojica potom stala udarati po opremi i instrumentima benda i bacati je okolo.

Radilo se o dva velika zvučnika sa stalcima, tri mikrofona, četiri tableta, elektro-akustičnoj gitari, bas gitari, navodi se u presudi.

Kad su im zbog toga prigovorili članovi benda, Danijel je nasrnuo na voditelja benda i udario ga šakom u glavu.

Stjepan, Petar i Mijo nakon toga su izudarali goste restorana i oborili ih na tlo. Stjepan i Mijo jednog su nogama udarali u glavu i tijelo kad je pao pokraj šanka. Petar je na njega bacao stolicu, staklene čaše i boce. Kad je napadnutom drugi gost priskočio u pomoć, Petar je na njega bacio staklenu bocu.

Voditelj benda zadobio je krvni podljev oka, prijelom nosnih kostiju i nosne pregrade s krvarenjem u nosnu šupljinu. Jedan gost zadobio je brojne oguljotine po glavi i tijelu te krvni podljev vjeđa oka, a drugi brojne krvne podljeve, razderotine na sredini tjemena i prijelom krune zuba, stoji u presudi, prenosi Danica.

Bend je te večeri oštećen za iznos od 3000 eura, a pjevačica za iznos od 100 eura. Presuda je donesena na temelju sporazuma tužitelja i optuženika koji su se suglasili s kaznama.

Najnovije vijesti

To Top