Plus

Vukanović poručio Jokiću da “ne treba nikada više ovamo doći”

Narodni poslanik Nebojša Vukanović poručio je srbijanskom košarkašu Nikoli Jokiću, koji se nije odazvao pozivu svoje košarkaške reprezentacije da učestvuje na Mundobasketu, da “ne treba nikada više ovamo doći”.

Vukanović je u programu N1, komentarišući zlatnu medalju Lane Pudar na Svjetskom juniorskom prvenstvu, ocijenio kako smo mi zemlja sportaša.

“Svaka čast Lani. Vidjeli ste i kako je Srbija pobijedila favorizovanu Litvaniju. Drago mi je i zbog Nikole Jokića, moram i njega prozvati. On sluša koncert Cece, dobije 50 milona po ugovoru pa mu se ne igra za državu. Ne treba nikada više ovamo doći. Vidite kako možemo igrati bez Jokića i Micića koji su dobili milionske ugovore. Oni su uobražene zvijezde”, kazao je narodni poslanik.

Na konstataciju voditeljice N1 da to nije naša reprezentacija, da je on političar iz Bosne i Hercegovine u kojoj dobija platu, Vukanović je odgovorio “da se raduje i kad BiH dobije”, ali da se mora shvatiti da “nas barem 95 posto u RS-u navija za Srbiju”.

“Tako je i u zapadnoj Hercegovini, navija se za Hrvatsku”, dodao je.

Na kraju se Vukanović osvrnuo i na informaciju da se uskoro ženi otkrivši da je “salon zakupljen”.

“Samo me ljudi o tome pitaju. Sve sam prepustio budućoj supruzi, meni je bitno da bude pristojna svirka, da ima meze i da je dobra atmosfera. Mi muški ne druge detalje ne obraćamo pažnju, tako je to. Ako Bog da krajem septembra bi trebalo biti (vjenčanje). Malo sam istraživao, otac mi se oženio u 46. godini pa sam ja malo poranio jer se ženim u 45.”, našalio se na kraju Vukanović.

(Izvor: N1)

Najnovije vijesti

To Top