BiH

Grad Bihać želi realizirati tri važna kapitalna projekta, da li će dobiti podršku Gradskog vijeća!?

Gradska uprava Bihać najavljuje realizaciju tri važna kapitalna projekta. Izgradnju javnog gradskog bazena, terena s umjetnom podlogom na stadionu NK Jedinstvo kao i cestovno uređenje u dijelu grada Ceravci. Za ove projekte u Upravi su se odlučili jer smatraju da će od njih građani imati koristi ali i privredno ojačati grad. Kako je riječ o milionskim investicijama, prihodi Grada nisu dovoljni. Dio sredstava osiguran je od viših nivoa vlasti a novac će se tražiti i kod banaka. Na narednoj sjednici GV, za realizaciju gore spomenutih projekata, Uprava traži saglasnost vijećnika o kreditnom zaduženju u iznosu od tri miliona maraka…

BIHAĆ, 09. septembra – Urađen je prijedlog idejnog projekta budućeg gradskog bazena u Bihaću. Na organiziranoj prezentaciji, predstavljen je rukovodiocima sportskih ustanova, udruženja i grupacija. Kada se izgradi biti će dostupan svim građanima ali korist od njega posebno će imati sportski rekreativci i mlađa populacija.

Izgradnja bazena složen je projekat za čiju će realizaciju trebati vremena i novca. Budžet grada sam ga ne može do kraja finansirati zbog čega se traže drugi izvori. Prvi milion osiguran je iz federalnog budžeta. Pri kraju je rješavanje pravne i druge dokumentacije kao i potrebnih dozvola za lokaciju gdje se prije rata nalazio stari bazen.

Projekt je ovo koji je među prioritetima Gradske uprave. Kao i onaj koji se odnosi na uređenje javne infrastrukture u naselju Ceravci gdje posljednjih godina traje intenzivna gradnja stambenih i poslovnih objekata. Da bi realizirali svoje investicije, privrednici su bili prisiljeni investirati i u javnu infrastrukturu poput komunalne i saobraćajnica.

O svemu što je vezano za sljedeći utorak i sjednicu na kojoj će vijećnici odlučiti o kreditnom zaduženju u visini od tri miliona maraka

(Izvor: RTVUSK)

Najnovije vijesti

To Top