Magazin

Ovo su mama i sin. Smatrate li da je ovakav zagrljaj neprimjeren?

Foto: Instagram

Na društvenim mrežama sedmicama se dijeli video na kojem žena pod imenom Amber Wright grli svog 16-godišnjeg sina Brixtona nakon napete nogometne utakmice u Utahu.

Naime, kako se vidi na snimku koji sada već broji preko devet miliona pregleda, mama je snažno zagrlila svog sina nakon utakmice te omotala noge oko njega.

Snimka je brzo naišla na hiljade rekacija korisnika društvenih mreža koji su je optužili da je njeno ponašanje totalno neprimjereno.

Ah, ti si jedna od ‘onih’ mama”, “Nije problem u zagrljaju, nego u tvojim nogama. Nisu trebale napuštati tlo”, “Mama želi biti tinejdžerica”, “Ovo je tako pogrešno, jadno dijete”, “Njegova buduća djevojka neće imati šanse pored ove žene”, “Zagrljaj je najmanji problem, ova odjeća je totalno neprimjerena za utakmicu srednjoškolaca”, samo su neki od hiljada komentara i kritika.

Neki su pokušali i stati u obranu Amber.

“Sina nisam vidjela godinu dana jer je u vojsci. Moj zagrljaj će isto biti ovakav”, “Internet je bolestan i sve pokvari”, “Ovdje ne vidim ništa čudno osim roditeljske ljubavi”, smatrraju drugi.

Kako je kasnije objasnila Amber, Brixton je izgubio oca zbog alkoholizma kada je imao 15 godina, a sporna je utakmica bila prvi put da je mladi sportaš na terenu nosio dres s brojem 44, koji predstavlja datum smrti njegova oca (4. april).

No za mnoge ni to nije opravdalo njeno ponašanje pa ju je čak i sin pokušao obraniti ispod objave.

“Kako bi bilo da ostavite moju mamu na miru. Nikada me nije zlostavljala, radila nešto seksualno sa mnom ili mojim prijateljima… Ona je moja mama. Ona je moj heroj”, napisao je 16-godišnjak.

Ubrzo se oglasila i sama Amber.

“Živimo u društvu u kojem propovijedamo da svi trebamo voljeti jedni druge. Tob se čini vrlo licemjernim… Nikada ne bih otišla na nečiju stranicu da ga ponižavam i omalovažavam… Ako ste jedna od osoba koji slučajno vide u ovom nešto nemoralno ili seksualno ili loše u vezi s tim, onda ću samo reći da je to vaša odgovornost”, komentirala je samohrana majka.

Zaključila je da je samo bila “ponosna mama koja grli svoje dijete”.

Najnovije vijesti

To Top