Regija

Sletio s ceste, omotao se oko stuba i prepolovio ga (FOTO)

Vozač (59) čudom je preživio tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila juče (ponedjeljak) u mjestu Međurača nedaleko od Bjelovara.

Kako je potvrđeno za Bjelovar.live iz bjelovarske policije, vozač je oko 15.30 sati zbog prevelike brzine prešao na suprotnu stranu ceste, auto sletio u lijevi putni jarak i zabio se u betonski stub javne rasvjete.

Vatrogasci pola sata rezali lim

Od siline udarca, auto se poput papira omotao oko betonskog stuba kojeg je i ”prepolovio”.

Vozač je ostao zarobljen u smrskanom vozilu.

Na intervenciju su izašli pripadnici Vatrogasne zajednice Opština Nova Rača koji su se trudili što prije izvući povrijeđenog vozača.

– Kolegama je trebalo pola sata da prerežu lim i vozaču oslobode noge koje su bile pritisnute. Moram priznati da još nismo imali ovakvu vrstu intervencije, ali najbitnije je da je čovjek preživio i da smo pomogli – rekao je Dražen Bengez, komandir vatrogasne zajednice Nova Rača.

Vozač nije bio vezan

Dodaje i kako je na teren izašlo devetero pripadnika dvaju lokalnih DVD-ova, Bulinac i Stara Rača, koji su jedini od članova Zajednice posjeduju opremu za tehničke intervencije, a intervencijom su rukovali Branislav Despetović i Goran Ormanović.

– Zaista, vozač je čudom preživio ovu nesreću. Inače nije bio vezan sigurnosnim pojasom – rekao je komandir Bengez.

Otvoreni prelom natkoljenice

Iz bjelovarske Opšte bolnice ”Dr. Anđelko Višić” su nam potvrdili kako je 59-godišnji vozač primljen s teškim povredama.

– Radi se o otvorenom prelomu natkoljenice i zatvorenom prelomu potkoljenice. Ima i povrede rebara… Pacijent je uspješno operisan i za sada je stabilno – kazali su iz bolnice.

Kako piše Bjelovar.live, vozač zbog teškog stanja u kojem se nalazio nije mogao biti alkotestiran, već su izuzeti uzorci krvi i urina radi utvrđivanja koncentracije etanola.

(Foto/Vijest: Bjelovar.live)

Najnovije vijesti

To Top