Regija

Petković: Imamo dokaze da su Srbi u Banjskoj mučki i hladnokrvno ubijeni

Euleks nije učestvovao u istrazi u Banjskoj jer je kosovska policija željela da sakrije dokaze i istinu da su Srbi hladnokrvno, mučki i brutalno ubijani i ubijeni, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati Srbija.

“Republika Srbija je došla do dokaza, riječ je o živim riječima i iskazima da je Bojan Mijailović, otac dvoje djece od šest godina i devet mjeseci, da je hladnokrvno ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu. To je ono što je kosovska policija htjela da sakrije. Imamo dokaze, imamo zaštićene svjedoke, oni su spremni da identifikuju sve Albance ubice koji su učestvovali u brutalnom ubijanju Srba u mjestu Banjska” naveo je Petković.

On je naglasio da je zato ključan zahtjev Srbije da se formira nezavisna komisija i da međunarodni stručnjaci zajedno sa srpskim patolozima pregledaju dokaze i izvrše obdukciju tijela ubijenih Srba.

Petković je kazao da “Priština četvrti dan krije tijela ubijenih Srba, Bojana i Igora, jer će na njima da se vide rane koje pokazuju da su ubijeni nakon što su se predali”.

“Kurti želi da protjera ljude, a one koje ne protjera da pobije. To je bila brutalna, nasilna akcija. Јedno su sukobi i uzvraćena vatra, a drugo kada brutalno ubijate čovjeka koji krvari i lakše je ranjen.” naveo je predsjednik Kancelarije za KiM.

Podsjetimo, jedan policajac je ubijen, a dvojica su povrijeđena u napadu na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska na sjeveru Kosova, napad je organizovala izuzetno naoružana i organizovana grupa. U odgovoru kosovske policije ubijena su tri napadača.

Najnovije vijesti

To Top