Lifestyle

Oglasila se Fatima: “Pustite me na miru. Ja sam sama izabrala ovo….

Elmedin Karić, muškarac iz Gonje Višnice koji živi sa dvije žene, nakon prijave Centru za socijalni rad objavio video u kome objašnjava svoju specifičnu bračnu situaciju. Karić je u videu rekao da nema ništa protiv da dođe policija i da ne misli da radi išta loše. “Djeca su obučena, imaju internet”, kaže, između ostalog.

Rekao je i da je svjestan da je u BiH poligamija zakonom zabranjena, pa je zbog toga “s Fatimom vjenčan općinski, a s Janom šerijatski”.

Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

Fatimin otac Sedžad je otvorio dušu i svojoj kćerki poručio da kod njih ima bujruma i da je dovoljno samo da kaže da želi da ide iz takve zajednice, da će se on pojaviti pred njenim vratima za pola sata.

Nakon svega oglasila se i Fatima.

“Evo ovako da se oglasim pošto nisam stigla ranije. 1- ne pada mi napamet da vama vratim, da budem rob tebi i tvojoj mladoj kao što ti je Ema trenutno. Pusti me na miru. Ja sam sama ovo birala, ja sama želim da živim ovako. Ja volim i Elmedina i Janu i djecu.

Oni su meni najpreči. Ja vam nikad doći neću. A ako me rastavite od njega tek će onda biti belaja. Ne želim ni sa vama više išta da imam. Ti kao mati položila si kakva si mati bila, to znaju i naše prve komšije. Oni mogu potvrditi kakva sam ja hodala u školu i po selu.

Bila sam vam rob i više mi ne pada na pamet da ikome budem. Ovdje mi je fino. Ja njiha volim, oni mene poštuju. Ako vam nije šta jasno, mene pustite na miru bogati. Nemojte me dirati neću ni ja vas” – izjavila je Fatima Karić.

Crnahronika

Najnovije vijesti

To Top