Magazin

Ledi krv u žilama: Video trebaju pogledati svi roditelji koji objavljuju fotografije svoje djece

Zastrašujuća kampanja “ShareWithCare” prikazuje djevojčicu koja se pretvara u odraslu ženu zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Kampanja ima za cilj upozoriti i pozvati roditelje da ne objavljuju, odnosno ne dijele fotografije i video snimke svoje djece na društvenim mrežama.

Kampanju je pokrenula firma Deutsche Telekom i objavljeni video postao je viralan, a upozorava na moguće posljedice tzv. “sharentinga”, odnosno dijeljenja snimaka djece od strane ponosnih roditelja.

Video objavljen u sklopu kampanje  Deutsche Telekom pokazuje kako se pomoću umjetne inteligencije (AI) može lako manipulirati fotografijom djeteta. Priča o Eli, devetogodišnjoj djevojčici, predstavljena je kako bi se pokazale moguće negativne posljedice dijeljenja fotografija i video snimki djece na internetu.

Kroz kampanju se naglašava da te objave mogu dovesti do zloupotrebe odnosno krađe identiteta, do dječje pornografije i do tzv. deepfake prijevara (fotografije, video i audio snimke izmanipulirane zahvaljujući softveru umjetne inteligencije; softver na osnovi fotografija i videa može modificirati ili rekonstruirati na izuzetno realistični način karakteristike i pokrete nekog lica ili tijela te vjerno oponašati određeni glas).

(Izvor: Novi.ba)

Najnovije vijesti

To Top