Regija

Ubojica Anđele Bešlić izlazi na slobodu. Njezin otac: Zna se gdje provodi vikende

Foto: Hina

Nakon odsluženja 22 godine kazne za ubojstvo 16-godišnje Anđele Bešlić u srijedu, 10. travnja ove godine, na slobodu bi trebao izaći Ivan Bulj. Ovaj osuđeni ubojica glavni je akter brutalnog zločina koji je svojedobno šokirao Hrvatsku. Bulj je bio direktor Radija Sinj i ugledni građanin, koji se sam prijavio u policiju i sve priznao nakon što je obitelj ubijene djevojke u privatnoj istrazi shvatila tko im je zauvijek oduzeo kćer.

“Teško je dok je god čovjek živ”, kaže Anđelin otac uoči 22. godišnjice njezinog ubojstva.

Za Anđelom se tragalo mjesec dana, a obitelj je sama provodila privatnu istragu jer nisu bili zadovoljni kako je policija vodila potragu. S druge strane, mjesec dana bilo je i više nego dovoljno da ubojica počisti tragove za sobom, a ključni dokaz, njegovo priznanje koje je snimljeno, nije priznat na sudu jer ga je dao bez prisutnosti odvjetnika. Tijekom sudskog postupka Ivan Bulj je tvrdio kako nema ništa s Anđelinim ubojstvom.

“Gledao sam tu videokazetu. Sve je rekao, sve je priznao. Želio je silovati Anđelu, ali nije mogao. Zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom”, govori za Dnevnik.hr Ivan Bešlić.

Ivan Bešlić ne vjeruje da će se ubojica njegove kćeri vratiti kako bi živio u Sinju. “Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No ne vjerujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova obitelji, zna se i gdje. Njegova supruga i djeca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se to sve dogodilo”, govori Anđelin otac.

Ubojica njegove kćeri, kaže, nikad se nije pokajao za ono što je učinio, nikad ga nije pokušao kontaktirati, ni posredno ni direktno. “I bolje mu je”, kaže otac.

Kako je Bulj ubio Anđelu Bešlić

Podsjetimo, Ivan Bulj je početkom ožujka 2002. godine Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta Zabranjenog pušenja, oko 3 sata u noći na prevaru ukrcao u vozilo govoreći joj da će je odvesti kući.

Unatoč njezinu protivljenju, skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača s namjerom da je liši života, što je i učinio udarajući je tupim predmetom. Nanio joj je više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela.

Tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu te prekrio suhim granjem. Leš Anđele Bešlić tamo je pronađen mjesec dana kasnije. Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo i kako je djevojku silovao, ali je za taj dio oslobođen krivnje jer nije bilo fizičkih dokaza. To nije iznenađujuće s obzirom na to da je Anđelino tijelo mjesec dana provelo u jami, u koju ga je Bulj bacio.

Osuđen isprva na 27 godina zatvora, Vrhovni sud mu kaznu smanjio za 5 godina

Bulj je osuđen na 27 godina zbog ubojstva Anđele Bešlić, no Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine. Više puta je tražio ranije uvjetno otpuštanje iz zatvora, ali mu to nije bilo odobreno.

Prema pisanju medija, njegova se obitelj odselila iz Sinja, dok je otac Anđele Bešlić izjavio da ne zna što bi učinio ako ikad susretne Bulja na ulici. Brutalno ubojstvo Anđele Bešlić bilo je traumatično iskustvo za Sinj, ali i za Hrvatsku. Zbog interesa medija za ovaj slučaj mnogi su ga zapamtili.

Bulj je većinu svoje kazne odslužio u strogom zatvoru u Glini. Početkom prošle godine prebačen je u kaznionicu poluotvorenog tipa u Turopolju, što je dio priprema za njegov otpust.

Index.hr

Najnovije vijesti

To Top