Lifestyle

Maleni Oliver ugušio se u vrtiću: Majka je upozoravala odgajateljice, no one su problem ignorisale…

Strašan slučaj dogodio se u Velikoj Britaniji, u Kentu, gdje je devetomjesečno dijete umrlo nakon gušenja u dječjem vrtiću jer osoblje nije pasiralo njegovu hranu.

Oliver Steeper umro je šest dana nakon što se ugušio u dječjem vrtiću Jelly Beans u Ashfordu. Bilo je to 23. rujna 2021.

Zoe Steeper rekla je da je pronašla komadiće ananasa u onome što je povratio njezin sin 16. rujna.

Gospođu Steeper upitali su tijekom istrage je li itko u vrtiću tražio njezino dopuštenje da počne hraniti Olivera s krutom hranom. Rekla je da ne.

Upitana je li se Oliver ranije gušio, ponovno je odgovorila – ne.

Gospođa Steeper je rekla: “Većina njegove hrane kod kuće bili su pirei.”

Istragom je ustanovljeno da je Oliver, koji je imao samo dva prednja zuba, kod kuće jeo kašastu hranu, a njegovi su roditelji odgajateljice u vrtiću uvjeravali da krutu hranu trebaju pasirati prije nego što mu je daju, prenosi BBC.

Rekla je: “Pretpostavili smo da će hrana biti pasirana. Nije mogao žvakati. Zbog toga smo bili dodatno oprezni.”

Gospođa Steeper namjeravala razgovarati s osobljem u vrtiću nakon što je pronašla komadiće ananasa u povraćenom sadržaju svog sina, doznalo se u istrazi.

Rekla je: “U vrtiću je dobio voćnu salatu. Bilo je jasno da nije pasirana i odlučila sam o tome s njima razgovarati sljedeće sedmice.”

Porotnici su čuli da je gospođa Steeper razmišlja i o tome da odmah pošalje e-poštu vrtiću, ali nije željela “biti nametljiva” prema osoblju.

No, Oliver je tada proveo neko vrijeme izvan vrtića zbog upale krajnika, piše BBC.

Gospođa Steeper rekla je da je pokušala osobno riješiti problem s osobljem kad ga je dovezla natrag 23. rujna, ali je rekla: “Žurilo mi se jer sam ga kasno dovezla. Odgajateljica kojoj sam ga predala činila se poprilično zaposlenom, držalo ju je drugo dijete za noge, stoga sam otišla.”

Gospođa Steeper rekla je da je primila telefonski poziv oko 11.30 isti dan i rekla da se njezin sin ugušio ručkom i da je s bolničarima.

“Bolničar je istrčao s Olijem u naručju masirajući mu prsni koš”, rekla je.

Oliver je odveden u bolnicu William Harvey prije nego što je prebačen u dječju bolnicu Evelina u Londonu, gdje je i umro.

Istraga u Maidstoneu još nije završena, prenosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

To Top