Lifestyle

Amela prije strašne tragedije planirala sa djecom da ode kod muža u Njemačku?

Foto: Facebook/Mujaga Cickusic | Amela prije strašne tragedije planirala sa djecom da ode kod muža u Njemačku?

Mujaga Čičkušić, koji je skočio sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je ubio sjekirom svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloljetne djece, živio je i radio van granica BiH, a porodica je navodno planirala da proda stan i svi se presele u Njemačku.

On je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj, a pijre odlaska, bio je zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zajedno sa svojom pokojnom suprugom.

“On je prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a supruga je ostala sa dvoje djece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa decom planirala odlazak u Njemačku”, otkriva izvor portala Klix.ba.

Kako navodi ovaj izvor, Čičkušić je iz Njemačke došao prošle srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu. Sumnja se da je ubistvo bilo isplanirano što istražiteljima pokazuje činjenica da je sjekira koja je zatečena u stanu bila nova.

Istražitelji nastavljaju da rade na rasvjetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva.

Takođe, dosadašnje policijske provjere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a ceo stan je navodno uništen i ispremeštan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala da spasi decu, ali nije uspela.

Prema nezvaničnim informacijama “Avaza”, tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Dan nakon otkrića tijela Amele i djece, kolege i prijatelji opraštaju se od žene koju su opisali “kao prelijepu, sa crnim, bistrim očima”. Kolege Kliničkog centra u Tuzli imaju samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone, prenosi Telegraf.rs.

Najnovije vijesti

To Top