Regija

Potresna ispovijest liječnika koji je pokušao spasiti djevojčicu koju je udario kamion: “Umrla mi je na rukama”

Dnevnik.hr

Umirovljeni liječnik koji je prvi priskočio i pomoć djevojčici koju je jučer udario kamion u Dugom Selu, Ivan Stipanović, kazao je u srijedu kako je dao sve od sebe da je spasi, no preminula mu je na rukama.

Osmogodišnjakinja je preminula u Dugom Selu u utorak nakon što je na nju naleto kamion. Malenoj je među prvima u pomoć priskočio umirovljeni liječnik Ivan Stepanović, koji je prolazio cestom kad je vidio da se nešto događa, a ljudi su mu mahali i vikali.

“Odmah sam stao bez razmišljanja, da vidim o čemu se radi, mogu li kako pomoći. Tad sam na asfaltu, na samom križanju, uočio dijete koje leži. Dao sam sve od sebe da spasim curicu, da joj probam pomoći, učinio sam sve što sam mogao sa svoje liječničke strane, no nažalost preminula mi je na rukama”, ispričao je dr. Stipanović za 24sata.

Kazao je kako je brzo stigla i hitna pomoć, ali djevojčica nažalost nije imala šanse zbog težine ozljeda glave i vrata.

“Puno sam puta bio u sličnim situacijama i spašavao ljude, no nikada tako malo dijete. Iako ste svjesni toga da nema pomoći, nastojite i dalje pokušavati i pružate prvu pomoć u nadi da ćete spasiti život. Samo sam razmišljao – daj Bože da je spasim, no bilo je nemoguće. Ovo je strašno za obitelj, za nas sve”, dodao je i istaknuo kako je u posljednje vrijeme promet na mjestu na kojem se dogodila nesreća pojačan, a djeca onuda prolaze kad idu u školu. “Treba se nešto učiniti da ih se zaštiti. Ovo se nije smjelo ni moralo dogoditi”, rekao je liječnik.

Izvor: Dnevnik.hr

Najnovije vijesti

To Top