BiH

Tužilaštvo objavilo stravične detalje: Mujaga tukao Amelu sjekirom, imala više povreda na vratu, glavi i licu

U toku su brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

– Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt. U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

Dakle, u toku su brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja. Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. Obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost – saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Podsjećamo, kako je ranije objavio portal “Avaza” Mujaga Čičkušić je usmrtio suprugu Amelu Čičkušić i maloljetno dvoje djece, a onda sebi presudio.

Avaz.ba

Najnovije vijesti

To Top