Regija

Masovni ubica iz Srbije došao na sud. Otac jedne od žrtava u suzama krenuo na njega…

Otac Dalibora T., osobe koju je Uroš B. ustrijelio u dvorištu Osnovne škole “Momčilo Živojinović” u Mladenovcu u Srbiji, a koja je kasnije podlegala povredama koje je u toj pucnjavi zadobila, krenuo je u četvrtak u prostorijama Višeg suda u Smederevu prema Urošu B., piše Telegraf.

Osiguranje koje je bilo prisutnu u sudnici uspjelo ga je spriječiti u namjeri da se približi Urošu B.

Otkazano ročište

Telegraf piše da je otac Dalibora T. bio u suzama te da je vikao:

“Ubio mi je sina, ubio mi je sina”.

Telegraf piše da je ročište koje se trebalo održati u četvrtak otkazano.

Saznaje se da će suđenje Urošu B. biti prebačeno na Viši sud u Beogradu, odnosno zgradu Posebnog odjela Višeg suda u Beogradu.

Sudnica je nakon incidenta ispražnjena, a majci Dalibora T. pozlilo je ispred suda.

Nakon što joj je pružena liječnička pomoć novinarima je rekla da je “njen suprug na Uroša B. skočio čim je ušao u sudnicu”.

“Tada je nastupio haos. (Uroš B.) je samo pognuo glavu. On je u mog sina ispalio deset metaka”, rekla je majka Dalibora T.

Tužitelji tvrde da je Uroš B. početkom maja 2023. godine ubio devet, a ranio 12 osoba.

Optužen i otac

U Malom je Orašju ubio Marka M. (18). Nemanja S. (21), Lazar M. (20), Petar M. (26) te maloljetnici N. M. (15) i A. M. preminuli su od povreda koje su zadobili kada ih je Uroš B. ustrijelio.

U Mladenovcu je ubio brata i sestru Milana P. i Kristinu P. te ustrijelio Dalibora T., koji je ubrzo zatim preminuo.

Urošu B. prijeti 20 godina zatvora. On u vrijeme izvršenja kaznenog djela još nije imao 21 godinu, zbog čega mu se, prema odredbama Krivičnog zakona Srbije, ne može izreći kazna doživotnog zatvora, već maksimalna kazna od 20 godina.

Urošev otac Radiša B. optužen je za krivična djela neovlaštene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i granata povezanih s krivičnim djelom, što je teško krivično djelo protiv opće sigurnosti, prenosi Jutarnji list.

 

Najnovije vijesti

To Top