BiH

Ministarstvo privrede sufinansira 50. Internacionalnu turističku Una regatu

Ministarstvo privrede sa zadovoljstvom objavljuje da će sufinansirati organizaciju jubilarnog 50. izdanja Internacionalne turističke Una regate.

Una regata okuplja ljubitelje prirode, sporta i avanture iz različitih krajeva svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da uživaju u ljepotama rijeke Une. Regata obuhvata niz aktivnosti, uključujući rafting, kajakarenje, kulturno-zabavne programe i ekološke radionice.

U tu svrhu, danas su vršilac dužnosti direktora JP “Nacionalni park Una”, Alen Zulić i ministar Ministarstva privrede Armin Kadrašević, potpisali Ugovor o dodjeli sredstava kojim će se za organizaciju ove manifestacije iz budžeta Ministarstva privrede izdvojiti 80 hiljada KM. Ministarstvo privrede prepoznaje značaj ovakvih manifestacija za promociju turizma i lokalnog razvoja, te je odlučilo podržati ovaj događaj kako bi se osigurala njegova uspješna realizacija.

Ministarstvo privrede nastavit će podržavati inicijative koje doprinose razvoju turizma i promociji prirodnih ljepota našeg Kantona.

Najnovije vijesti

To Top