BiH

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Policija je pronašla prodavača koji je prodao sjekiru Mujagi, ali nije mogao ni slutiti zašto mu je ona potrebna.

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se bacio sa zgrade, počinio je brutalan zločin kakav ne pamte ni najstariji policijski službenici i istražitelji, otkriva portal “Avaza”.

Stan u kojem je počinjen zločin ledi krv u žilama. Čičkušić je zločin počinio sjekirom, a da stvar bude šokantnija – otac monstrum, koji je ubistvo u detalje isplanirao, sjekiru kupio na pijaci, dvogodišnje dijete je ubio u dječijem krevetiću!

No, tome nije bio kraj. Drugo dijete od devet godina ubio je zatim ćošku stana. Majka Amela je sve pokušala spriječiti, ali nažalost nije uspjela.

Sjekiru kupio na pijaci

Policija je pronašla prodavača koji je prodao sjekiru Mujagi, ali nije mogao ni slutiti zašto mu je ona potrebna. Sjekiru je kupio na pijaci kod “Hameta”.

Tužilaštvo TK zvanično je potvrdilo da je pronađena sjekira u stanu koja je poslana na vještačenje. Ovakav zločin dugo nije viđen na ovim prostorima.

Osim toga, a što smo i objavili, ubica je na vratima stana ostavio poruku. U jednoj od poruka, napisanoj olovkom, između ostalog piše:

– J**em vam familiju, za sve ste vi krivi – prenosi “Avaz.ba”.

Za sada nije poznato na koga se poruka odnosi. Navodno, upućena je rođacima iz Njemačke koji su mu pomogli da nađe posao u ovoj državi. Na jednoj od poruka se navodno pojedincima “zahvalio” za pomoć.

Izdate naredbe za obdukciju tijela i DNK analizu

Uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su pronađena tri beživotna tijela, žene (34 godine) i njeno dvoje djece, starosti od 9 i 2 godine, i dalje je u toku, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Kako je dodano, bit će izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Također, bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, ukljućujuci i način i sredstvo izvršenja tri ubistva, saopšteno je iz tuzlanskog tužilaštva.

Najnovije vijesti

To Top