Nogomet

Dalić objasnio zbog čega je Hrvatska doživjela potop od Španije, poslao i poruku navijačima

Za Špance su pogađali Alvaro Morata, Fabijan Ruiz i Dani Karvahal

Hrvatska je izgubila u prvoj utakmici na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu od fudbalera Španije (0:3).

Za Špance su pogađali Alvaro Morata u 29., Fabijan Ruiz u 32. i Dani Karvahal (Carvajal) u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Upozoravali smo na to

Nakon utakmice, medijima se obratio selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

– Čestitam Španiji. Mi smo počeli dosta teško, nakon toga smo se posložili i onda nas je ta dubinska lopta, o kojoj smo govorili, otvorila i Morata je zabio. Naša greška, na tome smo radili i primili smo gol tačno zbog onoga na što smo upozoravali – rekao je Dalić.

Upitan šta je bilo ključno na današnjoj utakmici, Dalić je odgovorio:

– Nismo bili dovoljno agresivni, stali smo predaleko od igrača i dali smo im puno prostora na bokovima. Ono što me iznenadilo s naše strane je da smo stajali predaleko od igrača. Dali smo previše prostora njihovoj prednjoj liniji, bili smo prespori, predaleki i premalo agresivni.

Rekli smo da moramo igrati s puno manje dodira, rekli smo da moramo u dva dodira okrenuti stranu i nismo to dobro radili. Visoki presing nije bio ključan.

Dalić se izvinio brojnim navijačima koji su gledali “Vatrene” na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a onda objasnio i zbog čega je rano izmijenio Luku Modrića i Matea Kovačića.

– Oni su igrali sat vremena i shvatili smo da imamo još dvije teške utakmice. Da ih ne forsiramo i ne umaramo do kraja i htjeli smo dati šansu drugim igračima da igraju – poručio je Dalić.

Avaz.ba

Najnovije vijesti

To Top