Lifestyle

Neviđen užas: Aleksandra preminula na ljetovanju dok je spavala pored sina (5)

Aleksandra Tepljakova (39) iz ruskog grada Jaroslavlja preminula je dan nakon rođendana na odmoru u Turskoj!

Dan prije leta za Rusiju, majka dvoje djece preminula je u hotelskoj sobi, a tijelo je pronašao njen petogodišnji sin.

Aleksandra je naporno radila u banci. Ustajala je u pet ujutru i radila do kasno uveče. Imala je petogodišnjeg sina i šesnaestogodišnju ćerku. Nije bila zvanično udata, međutim, živjela je sa ocem svoje djece. Nedavno su kupili stan na kredit i počeli su da ga sređuju.

Radila je od jutra do večeri. Vikendom je radila popravke u stanu. Svaki dan je bila natovarena – uzdiše Ana Aleksejeva sjećajući se preminule drugarice.

Aleksandra se radovala prilici da se opusti. Dobila je odmor u maju, koji je pao na njen rođendan, a odlučila je da ga provede u Alanji. Nevjenčani muž i ćerka nisu mogli da idu pa je otputovala samo sa sinom.

Ana navodi da je sudbina upozoravala Aleksandru da ne ide.

Malo prije polaska Aleksandri je zbog naglog pada šećera pozlilo na aerodromu u Moskvi zbog čega je nakratko završila u bolnici i propustila let. Zapanjena žena je potom u suzama pozvala drugaricu Anu koja je pokušala da je odvrati od putovanja. Međutim, nije htjela da odustane jer je sinu obećala odmor, kupila je karte za novi let, prenoćila u hotelu i sutradan poletjela sa sinom za Tursku.

– Sve vrijeme je bila nervozna i zabrinuta da li će ih tamo dočekati i da li će nešto biti izgubljeno. Sve je na kraju bilo u redu. Stalno se fotografisala i snimala video zapise. Rođendan joj je bio 24. maja, međutim, nisam je dobila, nešto nije bilo u redu sa internetom u tom hotelu – navodi Ana.

Dan prije polaska, 25. maja, Aleksandra i sin su nakon bazena legli da odremaju. Dečak se poslije nekog vremena probudio i počeo da budi majku, međutim, nije se pomjerila.

– Izašao je iz sobe i vrata su se zalupila za njim. Našao je odrasle i rekao da ne može da probudi mamu – navodi Ana.

Osoblje hotela posumnjalo je da nešto nije u redu. Počeli su da kucaju na vrata, a kad su shvatili da im niko neće otvoriti odlučili su da provale i otkrili užas u sobi.

– Osoblje je otvorilo vrata oko 21 sat i ustanovilo da je već mrtva. Proglašena je mrtvom i tijelo je odnijeto – navodi Ana.

Dječak je ostao sa učiteljicom koja je bila u hotelu. Porodica je saznala šta se dogodilo oko ponoći. Turoperator je odmah pripremio karte za dječakovog oca za prvi jutarnji let kako bi dijete doveo kući.

Dječaku nisu objasnili šta se dogodilo njegovoj majci. Mislio je da je otišla daleko da mu donese poklon. Ćerka nije mogla da vjeruje da mame više nema.

Aleksandrino tijelo prevezeno je u Rusiju nedjelju dana nakon tragedije.

Sahranjena je 7. juna u regionu Arhangelsk. Ana je preuzela organizaciju ispraćaja jer porodica nije imala novca. Prevoz tijela je bio pokriven osiguranjem koje je uključeno u paket putovanja.

Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da Aleksandara preminula prirodnom smrću i da se još čeka zvaničan nalaz obdukcije.

(Kurir, 93.ru)

Najnovije vijesti

To Top