ISTAKNUTE VIJESTI

(VIDEO) DJEČAKA IZ BOSNE JE MAJKA NAPUSTILA, PREUDALA SE I BRATA ODVELA Ostavila ga bez struje i vode, a onda ga je Bog pogledao

Ajdina je majka ostavila 2015. godine i sa sobom odvela i njegovog brata koji mu najviše nedostaje

Podsjetimo se priče iz 2017. godine kada je majka napustila malog Ajdina, a njegova priča rasplakala cijeli region. Prošlo je od tada 7 godina, a dječak sada živi drugačije, mnogo kvalitetnije u odnosu na onaj period kad ga je majka ostavila sa dedom i otišla za boljim životom.

Majka je kada je odlazila, vjerovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata, a njega ostavila na milost i nemilost.

Region je potresla priča o dječaku Ajdinu Mujkiću iz BiH kojeg je majka ostavila i koji djetinjstvo provodi sa dedom Huseinom.

Nakon što ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi deda, kome je i samom potrebna tuđa njega jer je davno povrdio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno, prevazilaze sve nedaće. Živeli su bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.

Deda je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da zaradi. Majka je kada je odlazila, vjerovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Ajdinova želja je bila da dobije biciklo, ali mu deda to nije mogao obezbijediti.

Ajdina majka pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vrijeme ne može da nadoknadi prazninu koja je bila potrebna osmogodišnjem dječaku. Otac, pak, radi na terenu, rijetko dolazi kući i po riječima dede i dječaka ne doprinosi u troškovima odgajanja djeteta.

– Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći – suzno je prije nekog vremena rekao dječak, a ove riječi potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala televizija Hayat, o teškim uslovima u kojima živi osmogodišnji dječak saznala je cijela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata dede Huseina

Deda je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavljena.

– Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i prije, evo dve godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dvije godine niste nikada došli – poručio im je Husein.

Međutim, 2023. godine, novinarka iz Bosne je sa Ajdinom uradila priču i dječak sada ima 14 godina.

Ovaj put je rekao da nema više želja i da su mu sve ispunjene. Priča o Ajdinu Mukiću dirnula je milione ljudi. On sada živi sa ocem, maćehom, polusestrom i svojim dedom Huseinom.

Ljudi koji su se sažalili na njihovu priču sagradili su im kuću, Ajdinu kupili bicikl. A i njihovi međusobni odnosi su se popravili. Kaže da sada brata viđa jednom godišnje.

Najnovije vijesti

To Top