Sport

Tuga u porodici Gorana Ivaniševića

Upravo u danima kada Hrvatska slavi 23. godišnjicu njegovog trijumfa u Vimbldonu i prisjećaju se “milenijskog” dočeka na splitskoj Rivi, porodica legendarnog tenisera Gorana Ivaniševića tuguje.

U 80. godini preminuo je stub familije, Mladen Ivanišević, Goranov stric, mlađi brat njegovog oca Srđana. Srđan i Mladen Ivanišević rođeni su u porodici Šime Ivaniševića, Splićanina o‘ kolina, plemenskog nadimka ili kako bi se reklo prišvarka – Đinđerica.

Upravo o tome je Srđan Ivanišević pričao prije 13 godina u razgovoru s Miloradom Bibićem Mosorom.

“Ja sam Ivanišević, ali sam zapravo Kukoč. Kako? Sad ću objasniti. Moji su došli u Split iz Poljica prije 400 godina. Jedan Ivan Kukoč, s dva sina Jerkom i Petrom. Kad su došli u Split dodali su, radi Ivana, prezimenu Kukoč i ono Ivanišević, pa su se moji preci godinama zvali Ivanišević-Kukoč. Onda je moj pradida dobio nadimak Đinđerica. A moj dida Frane je rekao: ‘Čekaj, ne mogu ja bit Frane Ivanišević Kukoč Đinđerica! To je za pop**dit dugo’.”

Još je Srđan dodao:

“Makeo je ono Kukoč, ostalo je samo Ivanišević Đinđerica. Otkad su došli u Split, muški dio familije imao je samo dva imena – Jere i Frane! I nakon pustih Jere, Frane, Jere, Frane, Jere, Frane… moj otac dobio je ime Šime, ja Srđan, a sinu sam dao ime po majci Gorani”, objasnio je otac slavnog tenisera, a prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Najnovije vijesti

To Top