Nogomet

Mane spavao s peharom prvaka Afrike i poručio: Elhamdulillah, zbog Senegala sam plakao

Mane s peharom i medaljom (Foto: Instagram)

Senegalski reprezentativac Sadio Mane prvi put je sinoć postao šampion Afrike, a nakon finalne utakmice proitv Egipta otkrio je koliko mu trofej znači.Mane je mogao lako biti tragičar cijelog turnira, jer je na startu utakmice promašio jedanaesterac. Međutim, igra sudbine je odlučila da napadač Liverpoola izvede posljednji penal u seriji i na kraju donese dugo čekani trofej u svoju zemlju.

Koliko mu sve to znači, Mane je dokazao i fotografijom na kojoj se vidi da je spavao s peharom i zlatnom medaljom s Afričkog kupa nacija.

“Elhamdulillah”, poručio je religiozni Mane i tako se zahvalio Bogu za veliko dostignuće.

Zvijezda Liverpoola ovaj trofej smatra najvažnijim u karijeri, iako je osvojio englesku Premier ligu, ali i Ligu prvaka ne tako davno.

“Ovo je najljepši dan u mom životu. Od svih trofeja koje sam osvojio, ovo je moj najdraži. Sve je kao san. Kao dijete sam plakao zbog Senegala, potreslo bi me kada bismo izgubili meč”, rekao je Mane nakon osvojenog trofeja.

Podsjetimo, Senegal je do prvog trofeja u Afričkom kupu nacija stigao nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Egipta. Svih 120 minuta utakmice proteklo je bez golova, a onda je Senegal slavio rezultatom 4:2.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top