ISTAKNUTE VIJESTI

Sebija Izetbegović se oprostila od majke: Oduvijek sam znala da će je u mezar spustiti Bakir

Dženaza i ukop Bisere Građević (Foto: Facebook)

Majka direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović preminula je prije dva dana, a danas je sahranjena. Članovi porodice, prijatelji i poznanici prisustvovali su današnjem ukopu.

Dženaza je obavljena nakon ikindije-namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije, a ukopana je u 16:00 sati na Gradskom groblju Bare.

Supruga lidera SDA Sebija Izetbegović se od majke oprostila na Facebooku uz emotivnu poruku.

“Moja mama Bisera nije rodila sina, ali ju je ispratilo puno divnih sinova nekih drugih majki. Svi koji su došli na dženazu, ponijeli tabut ili ga samo dotakli moja su braća. Svi koji su pomislili na nju lijepo i poslali poruku, svi koji su je se u dovi sjetili moje su sestre i braća. Sretna sam ja žena, mnogo vas je, hvala dragom Bogu”, kazala je ona i zahvalila se svima koji su došli na sahranu.

Kazala je i kako je oduvijek znala da će je u mezarje spustiti upravo Bakir Izetbegović s obzirom na to da nema muške djece.

“Oduvijek sam znala da će moju mamu, kad bude određeno, Bakir spustiti u mezar. To je i bio neki prećutni dogovor između zeta i punice. Od prvog trena bili su kao majka i sin. Mladog zeta Ćamila je kratko poznavala, a on je pokazao veliko poštovanje prema Jasmininoj nani, poveo je i svoje rođake i prijatelje da pomognu na dženazi. Hvala Jedileri i poštovane efendije, hvala Pokop”, napisala je Sebija.

O smrti svoje majke Bisere Građević, Izetbegović je obavijestila poznanike na Facebooku. Njena majka je u trenutku smrti imala 85. godina.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top