Nogomet

Inter golovima Džeke i Sancheza savladao Romu i plasirao se u polufinale Kupa Italije

(Foto: EPA-EFE)

Nogometaši Intera plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su večeras na stadionu “Giuseppe Meazza” pobijedili ekipu Rome rezultatom 2:0. Jedan do golova postigao je i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin

Samo što se krenulo sa centra, Inter je došao u vodstvo. Perišić je presjekao jednu loptu na centru, potom probio po lijevoj strani i idealno uposlio Džeku u srcu šesnaesterca. Naš napadač je u svom stilu rutinski postavio nogu i zatresao mrežu za rani šok svih igrača, trenera i navijača Rome, odnosno svog bivšeg kluba.

Samo četiri minute kasnije Inter je mogao udvostručiti vodstvo, ali je Barella pogodio prečku. Nakon uraganskog početka Intera, Roma se probudila, uspostavila kontrolu pa do kraja prvog poluvremena više i nije bilo većih uzbuđenja pred oba gola.

I u nastavku utakmice igralo se slično, a pitanje pobjednika riješio je Sanchez u 68. minuti. Sjajno je šutirao s 20-ak metara i pogodio lijeve rašlje za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Džeko je igrao do 76. minute kada je umjesto njega u igru ušao Martinez. Večerašnji pogodak je Edinu bio 13. u sezoni u dresu Intera, a prvi u Kupu Italije. Prethodno je postigao devet golova u Seriji A te tri u Ligi prvaka.

Inter će u polufinalu Kupa Italije igrati protiv pobjednika meča između Milana i Lazija. Ovaj duel je na rasporedu sutra u 21:00 sat.

Rezultat i strijelci:

Inter – Roma 2:0 (Džeko 2′, Sanchez 68′)

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top