Svijet

Pao “Balkanski kartel” u Kolumbiji: Zaplijenjeno više od dvije tone kokaina

Ova droga, kako se tvrdi, za krajnju destinaciju imala je tržište Ujedinjenog Kraljevstva, Španije i Italije

Foto: Twitter

Nacionalna policija Kolumbije uz podršku Tužilaštva otkrila je 2,3 tone kokaina u kontejneru koji je bio namijenjen za luku Roterdam, a u čiji transport su bili umiješani pripadnici “Balkanskog kartela”, prenijeli su kolumbijski mediji.

Policija je dobila dojavu o tranzitu kontejnera u kome je droga bila skrivena na brodu koji je isplovio iz Ekvadora.

Pretresom i provjerom kontejnera koji se nalazio na palubi, pronašli su 2.250 pravougaonih paketa, umotanih u trake različitih boja, nakon čega je otkriveno da je u pitanju kokain, neto težine 2,3 tone.

Portal buenaventuraenlinea.com prenosi da bi kokain, da je dopremljen do luke u Holandiji, bio vrijedan od blizu 80 miliona dolara.

– Prema informacijama iz istrage, kokain je bio u vlasništvu organizacije “Clan del Golfo” u saradnji sa evropskom transnacionalnom švercerskom organizacijom za trgovinu ljudima, poznatom kao Balkanski kartel – naveo je pomenuti portal.

Ova droga, kako se tvrdi, za krajnju destinaciju imala je tržište Ujedinjenog Kraljevstva, Španije i Italije.

Podsjetimo, pojedini eksperti za borbu protiv kriminala smatraju da “Balkanski kartel” čine mafijaši iz država bivše SFRJ i Albanije i da se radi o ozbiljnoj organizaciji koja ima transkontinentalni karakter, prenosi Telegraf.

Na ovom linku pogledajte video.

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top