Magazin

Britanka zahvaljujući listiću lutrije osvojila vilu vrijednu pet miliona dolara

Vila koju je osvojila Becca Pott (Foto: Twitter)

Stanovnica Velike Britanije Becca Pott nedavno je osvojila ekstravagantnu kuću vrijednu približno 4,75 miliona dolara zahvaljujući kupljenom listiću lutrije koji je koštao samo 10 funti.

Pott i njena porodica, suprug i novorođena beba, sele se iz svog skučenog dvosobnog stana u istočnom Londonu u prostranu vilu sa pet spavaćih soba i četiri kupatila.

Becca je učestvovala u izvlačenju Omaze Million Pound House i bila je sretni dobitnik s tiketom koji je koštao samo 13 dolara, a otkrila je da je porodica zamalo propustila veliku nagradu.

“Moj muž je učestvovao u svakom Omaze Million Pound House izvlačenju prije ovog, ali je nekako zaboravio da se prijavi ovom prilikom. Ali srećom, odlučila sam da kupim paket karata od 10 funti u januaru, a da on nije znao nakon što sam vidjela kuću na televiziji”, rekla je Becca za Jam Press.

Smještena u otmjenoj četvrti u Berkshireu, vila ima pogled na privatni vrt, visoke plafone u cijelom prostoru i vrhunsku kuhinju.

“Kuća je nevjerovatna. Željeli smo da se preselimo na neko veće mjesto otkako se rodila naša ćerka Ava, a sada će imati prvi rođendan u vili”, rekla je Becca.

Nagrada dolazi i s pokrivenim iznosom poreza na imovinu te pravnim taksama, kao i sa 27.100 dolara u gotovini kako bi im se pomoglo da se smjeste.

(Izvor: KLix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top