ISTAKNUTE VIJESTI

Derviš Karić, samohrani otac četvero djece, sjekao drva da ugrije djecu: Šumar ga uhvatio u krađi, osuđen na pola godine zatvora

(Foto: Avaz.ba)

Derviš Karić, samohrani otac četvero djece, od kojih najmlađe ima 2,5 godina, a najstarije šest, putem društvenih mreža zatražio je pomoć dobrih ljudi. Naime, Derviša iz jajačkog mjesta Kuprešani muka je natjerala da moli za koru hljeba, jer sam nije u mogućnosti da zaradi za svoju porodicu.

Supruga otišla

Kako je rekao za „Avaz“, osuđen je zbog sječe dva metra drva.

– Otišao sam u sječu drva jer su mi trebala za ogrjev, ne da se obogatim. Imao sam Golf 2 koji se raspadao, a pomoću kojeg sam prevozio drva do kuće. Međutim, naišao je šumar, zaustavio me, zapisao i završio sam na sudu. Čekao gotovo godinu da mi dođe presuda. Kada je stigla, prvo sam bio osuđen tri mjeseca zatvora, a kasnije je presuda, preinačena u šest mjeseci – govori očajni otac.

Foto: Avaz

Karić, dodaje kako je potom uputio molbu da ne ide u zatvor, nego da kaznu služi kod kuće jer nema nikoga ko bi mu pazio na djecu. Tu su mu izašli ususret.

– Supruga, majka moje djece, otišla je u Dansku kod familije da radi. Nikada se više nije vratila. Rastali smo se. Ostao sam sa svojom djecom. I majka i otac sam im. Jedino im ja mogu zaraditi za koru hljeba. Međutim, zbog dva metra drva to mi je sada onemogućeno – kaže Derviš.

Kaže da je već skoro dva mjeseca zatvoren.

Najveća želja

– U takvoj sam situaciji da su mi djeca više gladna nego sita. Ja mogu svakako, ali njima ne bi smjelo ništa faliti. Svaku marku koju dobijem potrošim na hranu. Samo da mi djeca ne budu gladna, to mi je najveća želja – ističe Derviš.

Kazao je i kako je morao, da bi platio struju, prodati auto, Golf 2, kojim je zarađivao tako što je išao u potragu za starim željezom.

Foto: Avaz

– Osim hrane, fale nam i šporet i frižider, iako u njega nemamo šta staviti. Nadam se pomoći dobrih ljudi – govori Derviš.

Bez primanja

Derviš je molbu za pomoć objavio i na društvenim mrežama.

– Pozdrav, dobri ljudi. Obraćam vam se zato što moram. Imam četvero djece i ostao sam s njima sam. Svi su nejaki, najstarije ima šest godina, a najmlađe dvije i po. U kućnom sam zatvoru zbog dva metra drva. Nemam nikakvih primanja niti se imam kome obratiti da nam pomogne. Obolio sam. Imam visok pritisak i bez medicinske pomoći ne mogu ništa, zato molim sve ljude dobre volje da nam pomognu. Redžep je mjesec želja, a moja je želja da izvedem ovu djecu na selamet. Možete doći i uvjeriti se sami da nam je potrebna pomoć u garderobi, hrani… – navodi se u objavi.

(Izvor: Avaz.ba)

2 Comments

2 Comments

 1. ROTRAUT JANKE-SARACEVIC KINTEH

  13. February 2022. at 19:00

  Sramota . Ovaj puta za sudstvo.
  Ne razing bih: revizor sudstvam Vikki predstavnik. Trebalo reagirati!
  Eu: njihovo mjehanizne predugo traju, zar ne moze da se bar financijski izdvoji dio sredstva da se diretno uplati na racun porodice????

 2. Blanka

  15. February 2022. at 17:52

  Eh, sirotinjo, teska li si !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top