Auto/moto

FIAT predstavio hibridne verzije modela 500X i Tipo

FIAT predstavio hibridne verzije modela 500X i Tipo

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja elektrificiranih modela Panda i 500 čijim litarskim trocilindarskim benzinskim motorima asistira blaga hibridna tehnologija FIAT je za evropske kupce pripremio i hibridne verzije modela 500X i Tipo.

Blago elektrificirane verzije popularnog crossovera modela 500X i modela Tipo, koji je FIAT-ov igrač u C segmentu, pokreće 1,5-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor sa 130 KS i 240 Nm obrtnog momenta kojem asistira 48-voltni elektromotor (20 KS).

Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je novi 7-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila, a u Torinu za oba modela obećavaju 11 posto manju prosječnu potrošnju goriva i nižu emisiju izduvnih gasova.

Hibridni 500X, koji od 0 do 100 km/h stiže za 9,4 sekunde, nudit će se u kombinaciji sa tri paketa opreme (Club, Cross i Sport), standardnom i karoserijskom verzijom (Dolcevita) s kojom stiže meki sklopivi krov. Pored hibridne verzije, u opciji za 500X i dalje ostaje litarski trocilindarski turbobenzinac FireFly čijih je 120 KS kombinovano s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Paketi opreme za blago elektrificiran Tipo kriju se iza naziva Tipo, City Life i Cross.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top