ISTAKNUTE VIJESTI

Nema mira u Ukrajini!

Razmjena vatri u Donbasu, ispaljuju se granate : Sutra kreće evakuacija predgrađa Donjecka

Nema mira ni noćas na istoku Ukrajine. Artiljerijski dueli su nastavljeni, a pored minobacača koristi se i artiljerija većeg kalibra posebno onog od 152 mm.

Artiljerijski dueli se vode uz povremene pauze.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz naselja Stanytsia Luhanska koje se nalazi na liniji dodira sa snagama Donbaske narodne republike.

Na snimku koji se pojavio večeras vidi se kuća koju je razorila artiljerijska granata i izazvala požar na gasovodu, koji mještani pokušavaju da ugase.

Pojedni ruski mediji javili su također da će snage odbrane Narodnih republika Donjecka i Donbasa u petak rano ujutro započeti evakuacija sela Aleksandrovka u predgrađu Donjecka.

Ovu informaciju saopštilo je više izvještača ruskih medija iz Donjecka, pozivajući se na šefa administracije Konstantina Caloga.

Naime, vatreni položaji ukrajinskih jednica nalaze se na svega nekoliko stotina metara od sela Aleksandrovka, a evakuacija slijedi zbog toga što je selo pod stalnom vatrom.

Kako je saopštio Konstantin Cagi, mještani će se prikupiti u blizini seoske škole i organizovano autobusima biti prebačeni na bezbjedno. Tačna lokacija nije saopštena.

Izvor( Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top