Film i TV

Milena Radulović priznala da je pomišljala na suicid nakon zlostavljanja

Milena Radulović (Screenshot: YouTube)

Glumica Milena Radulović priznala je da je pomišljala na suicid nakon zlostavljanja koje je doživjela od svog učitelja glume Mike Aleksića.

Glumica je početkom 2021. godine progovorila o seksualnom zlostavljanju optuživši učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje.

Milena je u intervjuu za Al Jazeeru ispričala detalje psihičke borbe koju je doživjela nakon zlostavljanja.

“Ja sam se plašila da neko od djevojka ne izdrži, ne samo kada se to dešavalo, nego i poslije. Iva je u dokumentarcu ‘Ona se budi’ rekla: ‘Razmatrala sam da nestanem s lica zemlje.’ Da, svi smo malo razmatrali! To jako često vuče u to da pomisliš na svašta. Plašila sam se, zamisli, da se nekom nešto desi, a ja sam šutjela jer sam se stidjela, jer sam bila slaba, bilo me je sramota, bilo mi je teško, nisam htjela da opteretim. Na pitanje zašto sam šutjela ima hiljadu odgovora. Cijela poenta je, a šta sada? Neko treba da prođe sve što sam prošla ja, a prošle su je ove poslije mene, jer ja ne mogu”, rekla je.

Radulović je također otkrila da je mnogo ranije htjela da otkrije šta joj se dešavalo, ali da za to nije imala snage.

“Imala sam želju to da uradim dvije godine prije nego što se desilo. Bilo je sto stvari zašto nije. Nisam imala snage da kažem roditeljima. Željela sam da i druge djevojke za koje sam znala u tom trenutku to urade sa mnom, one su bile premlade. Nisu željele, nisu se osjećale dobro, nije bio trenutak. Dobijala sam i pogrešene informacije od nekih advokata koji mi nisu na pravi način objasnili šta ja mogu da uradim”, ispričala je.

Potom je dodala da joj je dugo trebalo da reagira te da ju je to dosta sputavalo, nerviralo i mučilo.

“Onda sam jednostavno došla i rekla i tim djevojkama i roditeljima. Roditeljima sam rekla da bih dobila neki savjet od njih. Dobila sam bezrezervnu podršku i razumijevanje, što je velika stvar. Mada ništa manje nisam očekivala, samo sam se plašila jer nisam željela da ih povrijedi ta vijest”, dodala je.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top