BiH

Preminula primadona zeničkog pozorišta Šefika Korkut-Šunje

Bosanskohercegovačka glumica i primadona Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Šefika Korkut-Šunje preminula je večeras u 90. godini života.

Jedna od najboljih glumica Bosanskog narodnog pozorišta, kojoj su daske koje život znače predstavljale život u punom smislu te riječi, napustila je svoju rodbinu, prijatelje i radne kolege koji su večeras statusima na društvenim mrežama objavili ovu vijest i oprostili se sa jednom od najvećih glumica.

Šefika je bila “majka” svim glumcima Bosanskog narodnog pozorišta gdje je igrala od 1956. godine, a u penziju je otišla 1991. godine. Iako penzionisana, pozorište je bila njena velika ljubav pa je glumila i tokom rata i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu. Savjete, kritike i pohvale, kao i lični angažman u realizaciji projekata njenih mlađih kolega, nikada nisu izostajali, a to su svi znali cijeniti.

U svojoj bogatoj karijeri na pozorišnim daskama odigrala je hiljadu uloga i predstava, a u ranijim izjavama za medije je znala reći da će pored svih predstava i uloga bh. javnosti biti najpoznatija kao Rahima, majka Suada Husike iz Vize za budućnost.

Informacije o komemoraciji i terminu sahrane bit će poznati narednih dana.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top