BiH

Teške optužbe iz SDA!

Teške optužbe iz SDA: S Trojkom smo dobili prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande.

Klub SDA u Skupštini KS regirao je na izjave koje je dao predsjednik stanke Narod i pravda Elmedin Konaković.

“Konakovićeva izjava da ‘SDA više nikada neće vladati Sarajevom’ odražava suštinu njegovog političkog života. On je osnovao stranku, a onda okupio neopravdano ambiciozne nezadovoljnike, kako bi vodio lične obračune i hranio vlastite antagonizme. Pri tome je građane učinio taocima te prizemne politike, urušavajući vitalne funkcije Kantona Sarajevo što je kulminiralo opštom nesigurnošću u mandatu njegovog ministra policije Admira Katic”, stoji u saopćenju.

Kako ističu, “s Konakovićevom Trojkom dobili smo prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande, a ne njegovi ministri i direktori”.

“Njegova vlast Sarajevo je učinila poprištem jezivih izvještaja o ubistvima, bombaškim napadima, otmicama i paljevinama. Pompezno su se razmetali s 300 mjera, a danas premijer Forto nije spreman odgovoriti ni na novinarska pitanja, a kamoli poboljšati sigurnost glavnog grada”, stoji u saopćenju.

Konaković, navode, umišlja da gospodari izbornom voljom građana, pa sebi i svojim satelitima već rezerviše nove mandate.

“Korumpirana i bahata vlast koja izmisli radno mjesto za osvježavanje prostora, otvaranje vrata i prozora nije dugog vijeka, zato je Konaković prerano produžio svoju budžetsku karijeru. Uporedo s gnjevom građana raste i raspoloženje za smjenu sarajevske Trojke, pa vlasnik te koalicije već predosjeća tuzlanski scenarij. SDA prati krizu vlasti u Kantonu Sarajevo i priprema odgovor na nezapamćenu anarhiju, ne ‘da vlada’, kako to kaže Konaković, već da građane Kantona Sarajevo oslobodi terora koji nad njima provodi FaceBook vlada”, zaključuje se u reakciji SDA.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top