ISTAKNUTE VIJESTI

U opštini Jezero kod Jajca svečano otvorili prvi bankomat

Bankomat pušten u rad (Foto: Twitter)

Opština Jezero jučer je dobila svoj prvi bankomat. Riječ je o maloj opštini koja se nalazi u blizini Jajca. Vijest je objavljena na zvaničnoj stranici ove opštine.

“Pušten je u rad bankomat u zgradi Ambulante porodične medicine na regionalnom putu prema Šipovu, a od magistralnog puta Sarajevo – Bihać udaljen je 100 metara”, saopštila je načelnica Snežana Ružičić.

Objasnila je da će bankomat biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo opštine Jezero, pogotovo za stariju populaciju i penzionere, jer će lakše i jednostavnije moći podići svoj novac.

“Cilj ove usluge je da olakša svakodnevni život stanovništva i smanji dodatne troškove odlaska u susjedne opštine radi podizanja novca. Također, ovo je jedan od načina za stvaranje uslova za razvoj turizma i olakšavanje turistima da dođu do svog novca i utroše ga za usluge na području opštine”, navela je Ružičić.

Od dolaska na mjesto načelnika u periodu od pet godina, kako ističe, poslala je više molbi svim bankama u okruženju za prvi korak – bankomat, za šta nisu imali razumijevanje.

Bankomat je otvorila Komercijalna banka Banja Luka, koju je nedavno kupila Poštanska štedionica Beograd. Kako se može vidjeti na društvenim mrežama, upriličen je i svečani obilazak bankomata.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top