Sport

Đoković sutra igra prvi put u 2022. godini: S novim ciljem nastavljam u nove pobjede

Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sutra će odigrati prvi meč u ovoj godini, a on je u izjavi za Sport klub najavio turnir u Dubaiju koji će početi duelom Italijana Lorenca Musettija.

Đoković je rekao da je motivisan i spreman za izazove koje ga očekuju i da mu nije trebalo puno vremena da se oporavi od svega što se dešavalo u Australiji.

“Motivisan jesam, bez daljnjeg. Okolnosti jesu drugačije i moram se prilagoditi ovim emocijama i osjećanjima koje sam imao nakon tužnog epiloga i povratka iz Australije, kao i načina na koji je sve završilo. Naravno da sam bio jako razočaran, ali nije mi bilo potrebno puno vremena da se oporavim, osvježim i s novim ciljem nastavim dalje u nove pobjede. Bio sam posvećen u ulozi igrača i trenera, ali i kao otac, što je nešto što mi uvijek nedostaje jer sam uvijek bio odsutan od porodice”, rekao je Đoković i nastavio:

“Moram prihvatiti da nije sve u mojim rukama i da ću morati pratiti situaciju te u kojim državama mogu igrati. Sada je sva pažnja usmjerena ka ovom turniru gdje sam kroz historiju pravio velike rezultate, a ove godine je najbrža podloga koju smo imali. Inače je brza, a sada je kao na travi. Ako budem servirao dobro, to će biti velika prednost i radujem se što ću sutra izaći na teren. Želim da se svi dobro zabavimo.”

Dalje je istakao da se još dugo godina planira baviti tenisom jer se još uvijek osjeća sjajno na terenu i uživa u svakom meču.

“Stvarno uživam na terenu, ali naravno, nije svaki dan idealan u smislu osjećanja, no se uvijek trudim izvući pouke i pozitivne poruke iz svake minute provedene na terenu. Imam stvarno izvanredne ljude oko sebe, oni su uvijek tu, pogotovo u trenucima i okolnostima koje su jedinstvene i koje nikada nisam doživio. Da je motivacija tu, jeste, inspirisan sam i to mi je glavni cilj”, rekao je Đoković.

Đokovićev meč bi trebao početi oko 18 sati po srednjoevropskom vremenu.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top