Nogomet

Ronaldo odigrao najgoru utakmicu za Manchester United, obilježit će je veliki promašaj

Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo danas je protiv Leedsa odigrao najlošiju utakmicu u dresu Crvenih đavola nakon što se krajem ljetnog prijelaznog roka prošle godine vratio u klub iz Juventusa.

Ronaldo već neko vrijeme nije u prepoznatljivoj formi, odnosno formi zbog kojeg ga više od 10 godina smatraju najboljim igračem svijeta, ali i svih vremena, a u 2022. godini postigao je samo jedan pogodak i to nedavno u pobjedi protiv Brightona.

Portugalac je za današnju predstavu protiv Leedsa dobio ocjenu 6.3, što je najniža ocjena koju je dobio od povratka na Old Trafford, a samo jednom je u ovoj sezoni tako ocjenjen i to kada je u igru ušao u 64. minuti.

Ovaj napadač je protiv Leedsa odigrao 84 minute, a umjesto njega u igru je ušao Varane, a današnji utakmicu će Ronaldo pamtiti i po nevjerovatnom promašaju u prvom poluvremenu.

Pogba je prošao po lijevoj strani i ubacio perfektnu loptu za Ronalda koji je bio ispred gola, no sa svega dva metra nije uspio poslati loptu u mrežu i golman Leedsa mu je odbranio pokušaj.

Engleski mediji također pišu da je Ronaldo u današnjoj utakmici i nekoliko puta ignorisao saigrača iz reprezentacije Brunu Fernandesa i to kada mu je ovaj prigovarao da mu nije na vrijeme uputio dodavanje.

Inače, takva Ronaldova igra nije imala prevelik utjecaj na ukupnu predstavu Manchester Uniteda koji je rezultatom 4:2 upisao pobjedu. Maguire, Fernandes, Fred i Elanga su bili strijelci.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top