Nogomet

Bio je talijanski reprezentativac, sad je podstanar: “Pao sam na 10 eura dnevno”

Foto: Instagram

Fabiano Santacroce bio je prije desetak godina jedan od najvećih talijanskih talenata. Međutim, branič kojeg je Napoli kao 22-godišnjaka platio pet i pol milijuna eura nije napravio karijeru kakva se očekivala. Od nogometa se oprostio u niželigašu Virtusu iz Verone prije dvije godine.

Teška ozljeda koljena, manjak motivacije, ludi provodi, trošenje novca na alkohol i žene neki su od razloga zašto nije postao ono što su mnogi u njemu vidjeli – nasljednik Alessandra Neste. “U Napoliju sam kažnjen jer sam zakasnio na trening, ali imao sam problema sa snom, pio sam tablete i nisam čuo alarm. Govorili su da se opijam i drogiram. Nikad nisam zapalio džoint. Nikad”, kaže 35-godišnji Santacroce.

“Da, izlazio sam navečer, ali sa svojom djevojkom i starim prijateljima. Lagalo se da idem u provode s Južnoamerikancima. Nisam imao puno prijatelja u nogometu, kao jednog od njih mogu navesti Hamšika”, rekao je bivši nogometaš koji sada radi kao agent i pokušava svoja iskustva prenijeti mladim nogometašima.

“S 20 tisuća eura dnevno sam pao na deset. I to s dvije tek rođene djevojčice. Nije bilo lako. Obitelj mi je pomagala, supruga se bavila modom… Patio sam naravno, ali novac mi nikad nije bio problem i pretjerano važan. Novac je samo sredstvo.”

Danas je podstanar

Dok je bio u Napoliju, tadašnji talijanski izbornik Marcello Lippi pozvao ga je u reprezentaciju za dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Postao je prvi tamnoputi nogometaš koji je pozvan u reprezentaciju, ali nije dobio priliku zaigrati. “Ako će njegovo prisustvo u reprezentaciji poslati poruku protiv rasizma, bit ću sretan”, rekao je Lippi kad ga je pozvao. 

“Koliko danas zarađujem? Dovoljno da dobro živimo. Kao dijete sam imao jako malo novca i snalazio sam se. Dok sam igrao u Parmi, htio sam kupiti kuću, ali klub je upao u probleme pa nisam uspio. Danas živim kao podstanar, baš smo nedavno se preselili u veći stan. Sretni smo, nama je ovo dovoljno.”

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top